REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipos vadovai iš Lietuvoje viešėjusio ULEB Eurolygos generalinio direktoriaus Jordi Bertomeu pažado gauti vietą 2009-2010 m. Eurolygos sezone neišgirdo.

REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto Lietuvą krepšinio rojumi pavadinęs Eurolygos vadovas patikino, kad bus ieškoma būdų, kad Lietuvos ir Baltijos šalių regiono krepšinis Europos lygmeniu turėtų didesnę vertę.

REKLAMA

„Norėtume, kad Lietuvos ir Baltijos šalių krepšinis turėtų daugiau vietos Europos krepšinyje, o tarptautiniai turnyrai Lietuvos žmonėms teiktų daugiau pasitenkinimo, - apie kitą Eurolygos sezoną kalbėjo J.Bertomeu. - Baltijos krepšinio lyga - puikus projektas. Norėtume su ja turėti ką nors bendro“.

Jau kurį laiką kalbama, kad Eurolyga, rengdama naują varžybų modelį, įsigaliosiantį nuo 2009-2010 m. sezono, vieną vietą suteiks ir Baltijos krepšinio lygai, tačiau J.Bertomeu nuo konkretesnių komentarų šia tema susilaikė.

REKLAMA
REKLAMA

„Yra daug formulių, tačiau svarbiausia - gerbti visus, kurie yra įtraukti į šį klausimą. Pakvietėme klubus susirinkti ir kalbėtis šia tema“, - nekonkretizavo Eurolygos vadovas.

Liepos pradžioje Berlyne įvykusioje Eurolygos generalinėje asamblėjoje buvo pasiūlyta priimti naują varžybų modelį, pagal kurį 16 klubų gautų ilgalaikes A licencijas, o 8 likę kvietimai būtų išdalyti lygoms.

Iš Lietuvos klubų dėl ilgalaikės licencijos pagal pastarųjų trejų metų rezultatus yra tikra Kauno „Žalgirio“ ekipa. Tuo tarpu vilniečiai siekia gauti B lygio licenciją, kuri skiriama vienam sezonui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Lietuvos ryto“ klubo valdybos pirmininkas Jonas Vainauskas džiaugėsi bendradarbiavimu su Eurolyga, ir tvirtino, kad jos požiūris į Lietuvą ir Vilnių pasikeitė.

„Paprašėme, kad Eurolyga persvarstytų Europos taurės turnyro finalo aštuoneto varžybų rengimo galimybę. Nors jas dar dvejus metus rengs Turinas, būtume laimingi jeigu galėtume šią teisę perimti kitą sezoną, kai Vilnius bus Europos kultūros sostinė. Tai būtų puikus ir itin stiprus turnyrasa“, - tvirtino J.Vainauskas.

Vakar J.Bertomeu susitiko su Lietuvos prezidentu Valdu Adamkumi.

Eurolygos vadovas jam padėkojo už nuolatinį dėmesį krepšiniui.

„Esu nustebęs, kad Lietuvos prezidentas taip gerai susipažinęs su Europos krepšinio padėtimi. Džiaugiuosi, kad jam rūpi krepšinio reikalai“, - po mažiau nei pusvalandį trukusio susitikimo stebėjosi J.Bertomeu.

Kalbėdamas apie finansinėje krizėje atsidūrusį Kauno „Žalgirį“, J.Bertomeu sakė, kad esąs įsitikinęs, kad Lietuvos čempionams pavyks išspręsti problemas.

Rokas Buračas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų