REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po pirmųjų šio sezono Europos taurės turnyro rungtynių, kuriose Vilniaus „Lietuvos rytas“ 95:74 įtikinamai nugalėjo Vilerbano „Asvel“ krepšininkus, įvykusioje spaudos konferencijoje mintimis apie dvikovą pasidalino abiejų ekipų vyriausieji treneriai.

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausiasis Vilerbano „Asvel“ komandos treneris Vincentas Collet:

- Jau rungtynių pradžioje „Lietuvos rytas“ žaidė gerai, o mes leidome jiems pajausti žaidimo skonį. Labai gerai žaidė Mindaugas Lukauskis. Jau pirmojo kėlinuko rezultatas (24:13) buvo blogiausia, kas mums galėjo nutikti rungtynių pradžioje. Antrajame kėlinuke prastai sužaidėme pabaigą ir kai skirtumas tapo 16 taškų, buvo labai sudėtinga perimti iniciatyvą.

REKLAMA

„Lietuvos rytas“ labai gerai gynėsi, ypač prieš mūsų ekipos snaiperius. Kadangi buvo uždaryti keliai po krepšiu ir nepataikėme iš toli, neturėjome progų atakuoti laisvi. „Lietuvos ryto“ gynyba privertė mus žaisti individualiai, veržtis į baudos aikštelę. Reziumuojant „Lietuvos rytas“ žaidė tvirčiau, agresyviau ir buvo verti pergalės.

- Ar nenustebo, kad „Lietuvos ryte“ nebuvo M. Nielseno?

- Nustebino, bet Bjelica ir Zavackas puikiai jį pakeitė. Manau, kad kitose rungtynėse gali pasijausti. Dažnai, kai svarbus krepšininkas negali žaisti, jo dubleriai parodo, kad yra verti žaisti.

REKLAMA
REKLAMA

- Kas iš grupės pateks į kitą etapą?

- „Lietuvos rytas“ yra grupės favoritai, o antroje vietoje – „Gran Canaria“ ekipa. Mes taip pat neslepiame savo ambicijų patekti į kitą etapą, nors šiandien sužaidėme labai prastai.

- Ar galite palyginti „Lietuvos ryto“ komandą šį ir praėjusį sezoną?

- Sunku lyginti, nes šiandien „Lietuvos rytas“ žaidė labai gerai, o mes – labai prastai. Daug krepšininkų yra tų pačių. Manau, kad jeigu pernai Petravičius ir Nielsenas nebūtų gavę traumų, „Lietuvos rytas“ būtų žaidęs Eurolygos finalo ketverto varžybose. Kai grįš Jomantas, komanda bus daug stipresnė. Be to, labai vertinu Hollisą Price‘ą, kuris buvo ypač naudingas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vyriausiasis Vilniaus „Lietuvos ryto“ treneris Antanas Sireika:

- Džiaugiuosi rezultatu, kai kuriais žaidėjais, vyrų nusiteikimu. Trūkumų yra, bet čia man, net žaidėjams apie juos dar nesakiau. Startinės rungtynės, jaudulys, jie taip pat suprato, kad Vilniui teko didelė garbė atidaryti Europos taurės turnyrą. Tai suteikia papildomos įtakos.

Paklaustas, apie kokius trūkumus kalba treneris, A.Sireika nenorėjo konkretizuoti. „Trūkumai tegul būna mūsų virtuvėje. Ir laimėtose rungtynėse matau dalykus, kuriuos reikėtų taisyti.“

REKLAMA

„Apie Matthew Nielseną sužinojau viena diena anksčiau. Jeigu pamenate, visada sakydavau, kad kuo sunkiau, tuo geriau. Nė kiek nepergyvenau ir šį kartą. Likimas siunčia išbandymus tvirtiems vyrams ir stengiamės juos įveikti. Jau kurį laiką buvau patenkintas Bjelicos žaidimu, Zavacku. Nenorėjome atsisveikinti su Nielsenu, bet tokia yra realybė ir nuo to, kad pasiguosime, nieko nepasikeis“, - kalbėjo A.Sireika.

Arijus Žakas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų