REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kosovo teismas davė orderį 30 dienų įkalinti 3 vokiečius, kurie, kaip įtariama, metė sprogstamuosius užtaisus į Prištinoje įsikūrusią Europos Sąjungos atstovybę. „Spiegel“ duomenimis, minėtieji 3 vokiečiai yra šalies žvalgybos karininkai.

REKLAMA
REKLAMA

Vokiečių areštas padidino įtampą tarp Berlyno ir Prištinos. Vokiečiams Kosove pateikti kaltinimai dėl terorizmo.

REKLAMA

3 vokiečiai, įtariami lapkričio 14 dieną metę sprogmenis į ES specialaus atstovo Peterio Feitho atstovybę, buvo sulaikyti dar trečiadienį. „Spiegel“ žiniomis, visi 3 sulaikytieji yra Vokietijos užsienio žvalgybos BND pareigūnai. Sulaikytieji neigia savo kaltę ir aiškina tik norėję patys išsiaiškinti įvykio aplinkybes. Per sprogimą niekas nebuvo sužeistas.

Jei bus pripažinti kaltais, vokiečiai gali susilaukti įkalinimo iki 20 metų bausmės. Teismo dokumentai, kuriuos matė „Associated Press“ korespondentai, teigia, kad vokiečiai siekė sužlugdyti ES pastangas Kosove dislokuoti policijos misiją.

REKLAMA
REKLAMA

Vokietijos užsienio reikalų ministerija patvirtino, kad Kosove sulaikyti 3 vokiečiai, tačiau nuo tolimesnių komentarų susilaikė. Teigiama, kad BND agentai nebuvo oficialiai registruoti Kosove, todėl diplomatinis imunitetas jiems negalioja.

Vokietijos transliuotojas ARD pirmadienį pranešė, kad Vokietijos užsienio žvalgybos vadovai ketvirtadienį susitiks su Bundestago nariais ir aptars susiklosčiusią situaciją.

Be to, pirmadienį dienraštis „Bild“ cituoja šaltinius BND, kurie teigia, kad vokiečių žvalgybininkai su išpuoliu prieš ES atstovybę nieko bendro neturi. Šaltiniai teigia, kad išpuolį veikiausiai įvykdė Kosovo ekstremistai, besipriešinantys ES siekiui dislokuoti policijos misiją. Vokiečių suėmimas esą tik simbolizuoja kovas Kosovo vyriausybėje, kurioje dabar dominuoja antieuropietiškai nusiteikę asmenys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų