REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Nuolatinis Lietuvos žmonių gąsdinimas ekonomine krize ir ketinimai devynis kailius nudirti nuo Lietuvos verslininkų bei kitų piliečių prie gero tikrai neatves ne tik būsimos Vyriausybės, bet ir skaudžiai smogs visai Lietuvai“ – taip Vyriausybę formuojančio A. Kubiliaus kalbas ir antikrizinį veiksmų planą vertina partijos Tvarka ir teisingumas pirmininko pirmasis pavaduotojas Valentinas Mazuronis.

REKLAMA
REKLAMA

„Pone Kubiliau, nustokite gąsdinti Lietuvos žmones, investuotojus ir kreditorius užsienyje. Jūsų pirmtakas Gediminas Vagnorius gąsdino visus „žiauriomis akcijomis“, o rezultatas buvo pasitikėjimo valstybe praradimas. Krizės akivaizdoje siūlau ne tik svarstyti bei gąsdinti, kaip iš ko ir ką atimsite, bet ieškoti būdų ir priemonių suaktyvinti šalies ekonominį bei finansinį gyvenimą“, - kalbėjo partijos Tvarka ir teisingumas pirmininko pirmasis pavaduotojas, Seimo frakcijos Tvarka ir teisingumas seniūnas Valentinas Mazuronis.

REKLAMA

Jo teigimu, pagrindiniai antikrizinės programos punktai turi būti ne buhalterinės pastangos  mechaniškai subalansuoti biudžetą, bet paskatų smulkiam ir vidutiniam verslui intensyviau plėtoti savo veiklą paieškos. „Reikia orientuotis į ūkio atgaivinimą, o ne jo marinimą. Net ir sunkiomis sąlygomis reikia skolintis bei ieškoti kitų būdų – kad tik suktųsi verslas. Ne buhalteriai, bet kūrybingi politikai gali išgelbėti valstybę“, - kitų krizės įveikimo priemonių ir naują koaliciją, ir jos vadovą ragina ieškoti politikas. 

REKLAMA
REKLAMA

V. Mazuronio teigimu, būtina iškart imtis keleto neatidėliotinų sprendimų:

1.    Pažaboti  prekybos ir energetikos monopolijų siekius visų Lietuvos gyventojų sąskaita krautis didžiulius viršpelnius.

2.    Aiškiai apsispręsti dėl Ignalinos atominės elektrinės antrojo bloko darbo pratęsimo iki 2012 metų.

3.    Kardinaliai sumažinti įvairių leidimų išdavimo ir verslo reguliavimo bei tikrinimo funkcijas atliekančių biurokratinių institucijų skaičių ir jų funkcijas, panaikinti nepagrįstus ir nebūtinus, verslą ribojančius įvairius jo registravimo ir veiklos formalumus, naikinti bet kokius trukdžius žmonėms patiems dirbti ir užsidirbti bei skatinti juos tai daryti.

4.    Radikaliai supaprastinti teritorijų planavimo bei žemių tvarkymo procedūras.

5.    Atsisakyti visų investicijų į valstybės institucijų pastatų statybas ir rekonstrukcijas, valstybės įstaigose, ministerijose ir savivaldybėse atsisakyti reprezentacinių išlaidų, sustabdyti naujų automobilių bei kitų ne pirmo būtinumo prekių pirkimą.

6.    Nedelsiant imtis valstybinės daugiabučių namų apšiltinimo ir renovacijos programos tam naudojant sutaupytas lėšas. Būtina ieškoti naujų šios programos finansavimo formų.

7.    Būtina nedelsiant apmokestinti dividendus bent jau 20 procentų dydžio mokesčiu.

Pasak V. Mazuronio, būtų galima diskutuoti ir  apie kitas konkrečias priemones ir būdus, tačiau būtina, kad būsimoji Vyriausybė iš tiesų norėtų įveikti krizę, o jos sprendimai ne gąsdintų mus visus, dar labiau stiprintų biurokratiją bei skurdintų Lietuvos žmones ar „dusintų“ verslą, bet padėtų jam ir visiems Lietuvos žmonėms išgyventi artėjantį sunkmetį.



Valentinas Mazuronis yra partijos Tvarka ir teisingumas narys

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų