REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šaldytuvų gamintoja „Snaigė“ penktadieniais nedirbs – pranešusi, kad iki metų pabaigos atleis 300 darbuotojų, su likusiais pasirašė sutartis dėl 32 valandų darbo savaitės, rašo dienraštis „Verslo žinios“.

REKLAMA
REKLAMA

„Su kiekvienu darbuotoju bus pasirašyta sutartis, galiojanti iki gegužės 1 dienos, o tada sutartis vėl bus peržiūrima ir grįžtama prie įprasto darbo laiko“, – Lietuvos profesinių sąjungų konfederaciją informavo Henrikas Šivokas, „Snaigės“ profesinės sąjungos pirmininkas.

REKLAMA

Atitinkamas punktas atsirado ir įmonės kolektyvinėje sutartyje, o darbuotojams paaiškinta, kad dėl sutrumpintos darbo savaitės jie socialinių garantijų nepraras, tačiau atlyginimai dėl sumažėjusios gamybos bus mažesni.

Šiuo metu „Snaigėje“ dirba 1150 žmonių. Spaudoje jau buvo skelbta, kad siekdama taupyti keturias dienas per savaitę nusprendė dirbti Europos puspriekabių koncerno „Shmitz Cargobull“ antrinė įmonė Panevėžyje „Shmitz Cargobull Baltic“, galimybę daliai darbuotojų pasiūlyti keturių dienų darbo savaitę svarsto ir laidų bei kabelių gamintoja „Lietkabelis“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų