REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po ketverių metų valdžioje vieni politikai praturtėjo, bet neteko darbo, o kiti išsaugojo šiltas kėdes, bet prarado solidžias kompensacijas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak dienraščio „Vilniaus diena“, kai kuriems laikinai pareigas einantiems ministrams priklauso daugiatūkstantinės dvigubos išeitinės kompensacijos. Ir iš Seimo, ir iš Vyriausybės kanceliarijos išeitines kompensacijas gaus penki dabartinės laikinosios Vyriausybės ministrai, buvę ankstesnio Seimo nariai, bet neišrinkti į naująjį.

REKLAMA

Teisingumo ministrui Petrui Baguškai, švietimo ir mokslo ministerijos vadovui Algirdui Monkevičiui, ūkio ministrui Vytui Navickui, aplinkos ministrui Artūrui Paulauskui ir Žemės ūkio ministerijos vadovei Kazimirai Prunskienei jau pervestos nemenkos parlamentinės išeitinės kompensacijos.

Išmokos skirtingos - priklauso nuo to, kiek kadencijų politikas dirbo Seime. P. Baguška ir V. Navickas Seimo nariais buvo tik vieną ketverių metų kadenciją, o A. Paulauskas, K. Prunskienė ir A. Monkevičius - dvi. Todėl pastarieji trys politikai gavo iš Seimo kur kas didesnes išeitines kompensacijas nei pirmieji du.

REKLAMA
REKLAMA

Kai bus sudaryta nauja centro dešinės Vyriausybė ir dabartiniai laikinieji ministrai neteks savo postų, jiems bus išmokėtos dar ir kompensacijos iš Vyriausybės kanceliarijos biudžeto. Šios išeitinės išmokos sieks beveik 14 tūkst. litų.

Bendra abiejų kompensacijų - iš Seimo ir iš Vyriausybės - suma sudarys nuo 21 iki 28 tūkst. litų.

Maždaug 14 tūkst. litų kompensacijas gaus ligšioliniai penki Vyriausybės nariai, neturėję Seimo nario mandatų ir neišrinkti į naująjį parlamentą. Tai sveikatos apsaugos ministras Gediminas Černiauskas, Vidaus reikalų ministerijos vadovas Regimantas Čiupaila, kultūros ministras Jonas Jučas, finansų ministras Rimantas Šadžius ir šalies diplomatijos vadovas Petras Vaitiekūnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jokios išeitinės kompensacijos nei iš Seimo, nei iš Vyriausybės kanceliarijos iždo nepriklausys laikinajam premjerui Gediminui Kirkilui bei socialinės apsaugos ir darbo ministrei Vilijai Blinkevičiūtei, susisiekimo ministrui Algirdui Butkevičiui ir Krašto apsaugos ministerijos vadovui Juozui Olekui.

Visi jie perrinkti į naująjį Seimą, todėl pagal įstatymą jokios kompensacijos jiems nebus mokamos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų