REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Automobilių prekeivį Paulių Mickeliūną nužudęs šiaulietis Vytautas Urbonas už grotų privalės praleisti 12 metų - tokį verdiktą žudikui vakar paskelbė Šiaulių apygardos teismas.

REKLAMA
REKLAMA

30 m. nuteistasis aukos motinai Jadvygai Mickeliūnienei ir broliui Žydrūnui Mickeliūnui privalės atlyginti 250 tūkst. litų neturtinę ir daugiau nei 10 tūkst. litų turtinę žalą.

REKLAMA

„Surišai mano sūnui kojas! Kad tavo kojas kas surištų ir tampytų po Šiaulius! - tokius žodžius po nuosprendžio išvedamam sūnaus žudikui išrėkė raudos draskoma J.Mickeliūnienė. - Būk prakeiktas!“

Moteris bandė sustabdyti konvojų, sakė norinti pažiūrėti sūnaus budeliui į akis. Nužudytojo brolis Ž.Mickeliūnas „Respublikai“ teigė, kad nuosprendį skųs. „Tiesiai sakau: ta byla tikrai neišnagrinėta iki galo, - įsitikinęs Ž.Mickeliūnas. - Darysiu viską, kad tai būtų padaryta“.

REKLAMA
REKLAMA

29 m. P.Mickeliūnas be žinios dingo pernai rugsėjo 17 d., iš namų Pakruojo rajone atvykęs į Šiaulius. Į pareigūnų akiratį patekęs geras jo pažįstamas V.Urbonas iš pradžių išsisukinėjo, bet buvo demaskuotas melo detektoriumi.

Kulkų suvarpytas dingusiojo kūnas rastas praėjus beveik 2,5 mėnesio po žmogžudystės. Vietą, kurioje buvo užkastas nužudytasis, parodė V.Urbonas. Jis prisipažino nušovęs bičiulį 5 pistoleto šūviais per ginčą Šiaulių pašonėje. Vyras tvirtino, kad konfliktą išprovokavo P.Mickeliūno priekaištai dėl merginos, kurią V.Urbonas nuo jo kažkada nuviliojęs.

Nužudytojo artimieji įsitikinę, kad V.Urbonas P.Mickeliūną nužudė nenorėdamas jam grąžinti didžiulės pinigų sumos, kurią esą buvo skolingas. Teismas konstatavo, kad tai patvirtinančių neginčijamų įrodymų byloje nėra.

Simas Adomaitis

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų