REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jaukiai ir su šokiu norintiems praleisti kito antradienio vakarą jaunieji kūrėjai siūlo pasisvečiuoti Menų spaustuvėje.

REKLAMA
REKLAMA

Kišeninėje salėje lapkričio 25, 26 dienomis bus parodytos dvi šokio miniatiūros – Jonės Dambrauskaitės „Homo sum“ ir Petro Lisausko bei Tautvilo Gurevičiaus „Sankryža“.

REKLAMA

Abu darbai sukurti Menų spaustuvės jaunųjų scenos menininkų programai „Atvira erdvė“, tik pirmasis – jaunos šokėjos debiutas gimęs šiemet, tuo tarpu „Sankryžos“ kūrėjai su šiuo spektakliu jau spėjo apkeliauti ne vieną Europos šalį.

Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentė Jonė Dambrauskaitė dar tik ieško savo braižo – „Homo sum“ yra jos, kaip šokio kūrėjos, debiutas profesionalioje scenoje. Tačiau Jonės scena jau seniai negąsdina – ji mokėsi Kauno choreografijos mokykloje bei lankė Kauno pantomimos ir plastikos teatro studiją, kol tvirtai apsisprendė tapti aktore ir įstojo į LMTA.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu jos darbo scenoje spektras gana platus – pradedant aktorinio meistriškumo studijomis, koncertais su Gediminu Storpirščiu ir baigiant savo pačios kuriamomis šokio miniatiūromis.

20 minučių trukmės šokio solo spektakliui „Homo sum“ jaunoji menininkė pasirinko tolerancijos temą, nes tolerancija, pasak jos, gali būti varžantis ir įkalinantis reiškinys. Kai bandoma slėpti jausmus, nuomonę, tvirtina menininkė, tampama visuotinių nuostatų kaliniais. Stiklo gaubliai, scenoje lašantis vanduo ir trapi šokėjos figūra atskleidžia priešybes: vandens jėgą ir trapumą, virsmą ir pastovumą, prisitaikymą ir gebėjimą išlikti nepakitus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kitokią temą pasirinko „Sankryžos” autoriai – Petras Lisauskas ir Tautvilas Gurevičius. Šiuo spektakliu jie debiutavo „Atviros erdvės” programoje 2005 m. ) „Sankryža“ – tai 18 minučių trukmės šokio spektaklis, gvildenantis asmenybės laisvės ir pasirinkimo temą. Ar noras skubėti ir išbandyti viską, ką siūlo šiuolaikinis pasaulis, nepražudys? –į šį klausimą atsakymo ieško spektaklio kūrėjai. Eksperimentuodami su šokio plastika, video projekcijomis ir muzika, kurią spektakliui kūrė T.Gurevičius, jaunieji choreografai ieško savitos choreografinės kalbos.

REKLAMA

Jaunųjų kūrėjų monospektaklis išsiskiria ne tik artistiškumu ir konceptualumu, bet ir netradiciniais kūrybiniais ieškojimais, įdomiu video projekcijų panaudojimu. Su šiuo spektakliu jaunieji menininkai buvo pakviesti atstovauti Lietuvai šokio festivaliuose Rusijoje, Italijoje bei Didžiojoje Britanijoje.

Bilietus į renginį platina Tiketa. Bilieto kaina (į abu pasirodymus) – 10 lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų