REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Krizės besibaiminančius medicinos darbuotojus išgąsdino Valstybinės ligonių kasos pranešimas, kad keičiama atsiskaitymų už paslaugas tvarka: piniginės injekcijos gydymo įstaigas pasieks apie mėnesį vėliau nei iki šiol.

REKLAMA
REKLAMA

Klaipėdos teritorinės ligonių kasos direktorius Alfridas Bumblys „Vakarų ekspresą“ patikino, kad šis sprendimas atsiskaityti su sveikatos priežiūros įstaigomis vėliau nei iki šiol su ekonomine krize nesusijęs. Bent kol kas visos medicinos paslaugos yra apmokamos.

REKLAMA

„Anksčiau už paslaugas mokėjome avansu, o dabar įvedėme tvarką: atlikai darbą, atsiunti sąskaitą, ir gauni. Mokėti į priekį pinigus neteisinga“, - sakė jis.

„Vadinasi, iš kažkur mūsų ligoninei reikės ištraukti apie 8 mln. litų“, - skaičiavo Klaipėdos universitetinės ligoninės vyriausiasis gydytojas Vinsas Janušonis. Jis tikisi, kad ligoninę gelbės sukaupti rezervai, bus apriboti pirkimai.

„Manau, išgyvensim, nors bus liūdnai, - sakė Klaipėdos medicininės slaugos ligoninės vyriausioji gydytoja Danguolė Drungilienė. - Skaičiuosim pinigus, veršimės diržus, atidėsim kai kuriuos mokėjimus, kurie nėra tokie degantys“.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes suprantame, kad reikia taupyti. Galime atsisakyti kai kurių medicinos priemonių pirkimų - pirkti tik tai, kas būtiniausia. Bet atlyginimų išmokėjimas turi išlikti bet kokiomis priemonėmis“, - dėl finansinių srautų perskirstymo nerimauja Klaipėdos apskrities ligoninės vyriausiasis gydytojas Romaldas Sakalauskas.

Šios ligoninės administracija jau yra apsvarsčiusi įvairias priemones, galinčias padėti išvengti atlyginimų mokėjimo sutrikimų.

„Gal šis ligonių kasų sprendimas tik įspėjamasis, kad gydymo įstaigos susikauptų ir planuotų savo išteklius, - tikisi R. Sakalauskas. - Tačiau jei taip bus toliau - situacija neprognozuojama.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Katastrofiškos situacijos dar nėra, bet stengiamės šiek tiek pasitaupyti, kad nevėluotų atlyginimai. Gal ribosim pirkimus, tiekėjai kiek palauks, bet atlyginimų išmokėjimo jokiu būdu netrikdysim“, - žadėjo ir Jūrininkų ligoninės vadovas Jonas Sąlyga.

Klaipėdos sveikatos priežiūros centro vadovei Loretai Jankauskienei netikėtas sprendimas taip pat sukėlė nerimą, tuolab kad pasiekė metų pabaigoje. Tačiau vadovė tikisi, kad pereinamojo prie naujos mokėjimo tvarkos laikotarpio sunkumus įstaiga ištvers.



Genovaitė Privedienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų