REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nesutarimai dėl komitetų pasidalijimo išskyrė Seimo Valstiečių liaudininkų sąjungos ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) atstovus.

REKLAMA
REKLAMA

„Nesolidūs žaidimai“

Nors po Seimo rinkimų abi pusės deklaravo ketinimus įsteigti bendrą frakciją, kaip parodė pirmoji darbo savaitė Seime, šie planai liko neįgyvendinti, rašo „Respublika“.

REKLAMA

Beje, bendro darbo Valstiečių liaudininkų sąjungos, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovai ir vienas Naujosios sąjungos atstovas šiek tiek paragavo, dirbdami Mišrioje parlamentarų grupėje.

Tačiau vakar trys į Seimą išrinkti LLRA nariai - šios partijos lyderis Valdemaras Tomaševskis, Michalas Mackevičius ir Jaroslavas Narkevičius - oficialiai prisijungė prie opozicinės „Tvarkos ir teisingumo“ partijos frakcijos.

Aiškindamas pasitraukimo motyvus iš Mišrios parlamentarų grupės, V. Tomaševskis sakė, kad tai privertė padaryti „prasidėję kažkokie nesolidūs žaidimai“. Pasak jo, Mišrios grupės nariai panoro pašalinti iš Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto LLRA atstovą J. Narkevičių, kuris netgi dalyvavo pirmajame šio komiteto posėdyje.

REKLAMA
REKLAMA

„Mišri grupė bandė keisti situaciją be mūsų žinios, su tuo mes negalėjome sutikti ir šią grupę palikome. Iš neoficialių šaltinių sužinojome, kad Mišrios grupės nariui socialliberalui Valerijui Simulikui pažadėtas Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininko pavaduotojo postas“, - sakė V. Tomaševskis.

Parlamentaras nesigaili dėl tokio LLRA atstovų pasitraukimo. „Po tokio nesolidaus jų elgesio mums nieko negaila“, - sakė LLRA lyderis.

Paklaustas, ar toks jų žingsnis gali būti siejamas su Vilniaus savivaldybės reikalais, V. Tomaševskis tai kategoriškai atmetė, sakydamas, kad „tai niekaip nesusiję“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tiesiog pasitraukę turėjome pasirinkti vieną iš trijų opozicinių frakcijų ir pasirinkome „Tvarkos ir teisingumo“ frakciją“, - sakė V. Tomaševskis.

„Ultimatyvi sąlyga“

Valstiečių liaudininkų sąjungai atstovaujanti Seimo narė Rima Baškienė sakė, kad LLRA atstovai norėjo, jog Mišriai grupei skirta Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininko pavaduotojo kvota būtinai atitektų lenkų atstovui.

„Tai buvo jų ultimatyvi sąlyga. Mes manome, kad Naujajai sąjungai atstovaujantis Mišrios grupės narys Valerijus Simulikas, kuris 8 metus dirbo šiame komitete, turi žinių ir patirtį ir toliau turi dirbti šiame komitete“, - sakė R. Baškienė.

REKLAMA

Ji nedramatizuoja LLRA atstovų išėjimo. „Mišri grupė bus labiau valstietiška“, - sakė parlamentarė.

Seimo Mišrios grupės seniūnas, valstietis liaudininkas Antanas Baura teigė, kad buvo bandoma ieškoti kompromiso, bet nepavyko.

„Jeigu nesutapo nuomonės ir pozicijos, geriau iš karto išsiskirti. Kam tempti tą virvę?“ - sakė Seimo narys.

„Tvarkos ir teisingumo“ frakcijoje yra 18 narių. Mišrioje parlamentarų grupėje liko trys valstiečiai liaudininkai ir vienas Naujosios sąjungos atstovas.

Jadvyga Bieliavska

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų