REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Permainų koalicijos kandidatas į premjerus konservatorius Andrius Kubilius teigė nematąs priežasčių, kodėl diplomato Vygaudo Ušacko kandidatūra nebūtų tinkama vadovauti Užsienio reikalų ministerijai (URM).

REKLAMA
REKLAMA

„Jie (Prezidentūra - BNS) gali turėti abejonių, bet aš neabejoju. Aš neabejoju. Nematau dėl ko turėtume abejoti dėl šios kandidatūros“, - ketvirtadienį žurnalistams sakė A. Kubilius.

REKLAMA

BNS žiniomis, ambasadoriumi Didžiojoje Britanijoje dirbančio V.Ušacko kandidatūra šiuo metu daugiausia abejonių kelia Prezidentūrai, ypač kai kuriems prezidento patarėjams, deleguotiems URM. Dvejonės išsakytos trečiadienį per prezidento ir kelių jo patarėjų susitikimą su TS-LKD pirmininku, kandidatu į premjerus A.Kubiliumi. Tačiau viešai priekaištai V. Ušackui nebuvo įvardinti.

„Kaip ir dėl kitų kandidatūrų, jeigu jos kam nors netinkamos, laukiu argumentų. Ar tai būtų visuomenės, ar prezidento argumentai, aš juos svarstau. Bet jeigu jie man atrodo nepagrįsti, nematau reikalo imti ir keisti kandidatų į ministrus“, - ketvirtadienį kalbėjo A. Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

Kita vertus, kandidatas į Vyriausybės vadovus sakė, kad dėl kitų valstybės vadovui užkliuvusių kandidatų tarsis su koalicijos partneriais.

Neoficialiomis žiniomis, V. Adamkus ir A. Kubilius sutarė, kad Tautos prisikėlimo partijos (TPP) pasiūlytas kandidatas į aplinkos ministrus Vincas Babilius nėra tinkamas šioms pareigoms.

„Kai kurios pasiūlytos kandidatūros galėtų būti persvarstytos. Tuo požiūriu mano ir prezidento pozicijos sutapo“, - teigė konservatorius.

Jis pabrėžė Ministrų kabineto formavimą laikąs sudėtine krizės įveikimo plano dalimi.

„Jeigu pasirodys, kad dėl kokių nors nelabai aiškiai apibrėžtų argumentų Vyriausybė negali pradėti normaliai dirbti, turi būti keičiami ministrai, bijau, kad dėl to pats krizės įveikimo planas gali netekti didelės dalies visuomenės pasitikėjimo“, - sakė A. Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų