REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Registrų centro duomenų bazėje nėra Seimo vadovo Arūno Valinsko įsteigtos bendrovės „A. Valinsko tvenkiniai“ finansinės atskaitomybės dokumentų, nors to reikalauja įstatymas.

REKLAMA
REKLAMA

2006-ųjų pabaigoje Vilniaus rajone, prie Paberžės, įsteigtos karpius auginančios įmonės akcijas A. Valinskas savo 18 metų sūnui Arūnui perdavė pavasarį, rašo „Lietuvos rytas“.

REKLAMA

„Kai prasidėjo partijos kūrimas, ėjimas į Seimą, A. Valinskas nusprendė padovanoti įmonę sūnui“, - pasakojo bendrovės direktorius Kęstutis Vaičius.

Vadovo tonas pasikeitė paklausus apie įmonės finansinius dokumentus ir kodėl jie, kaip reikalauja įstatymai, nėra pateikti Registrų centrui.

Šioje bendrovėje prieš patekdamas į Seimą vadybininku dirbo ir Tautos prisikėlimo partijos kandidatas į aplinkos ministrus Vincas Babilius.

REKLAMA
REKLAMA

Pagal įstatymą, bendrovės Registrų centrui iki birželio 1 dienos privalo pateikti metinę veiklos ataskaitą, auditoriaus išvadą ir kitus dokumentus, su kuriais susipažinti turi teisę visi šalies piliečiai.

Už laiku nepateiktus finansinės atskaitomybės dokumentus, kuriuos tvirtina visuotinis akcininkų susirinkimas, įmonei gali būti skirta piniginė bauda nuo 1 iki 10 tūkst. litų.

Jei bendrovė finansinių ataskaitų nepateikia net kelerius metus, gali būti likviduota. Tuo metu Registrų centro duomenų bazė nepateikia ir 2006 metų „A. Valinsko tvenkinių“ dokumentų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

K.Vaičius aiškino „Lietuvos rytui“, kad visi reikiami dokumentai Registrų centrui turėjo būti pateikti: „Kas buvo reikalinga, buvo sutvarkyta. Jeigu būtų kitaip, įmonė jau seniai neveiktų. Tuo labiau kai žmogus, kuris turėjo tą įmonę, eina į Seimą. Bet kas čia per revizija?“

Direktorius neslėpė, kad jam nepatinka jo vadovaujamai įmonei šiuo metu rodomas dėmesys: „Seimo vadovas A. Valinskas dabar su šia bendrove neturi nieko bendra, o V. Babilius joje jau nedirba“.

Į aplinkos ministro postą pretenduojantis V. Babilius karpius auginančioje bendrovėje dirbo trumpai.“Lietuvos rytui“ jis nenoriai pasakojo apie savo veiklą iki tampant Seimo nariu.

REKLAMA

Tuo metu bendrovės direktorius prisiminė, jog V. Babilius čia pasirodė prieš keletą mėnesių, bet K. Vaičiui sunkiau sekėsi apibūdinti V. Babiliaus darbo pobūdį. „Ką veikė? Maža ką prie tų tvenkinių gali veikti. Ir su žuvimis reikėdavo susitvarkyti, ir atsivežti jų iš kitur. Todėl ir važiuodavo patikrinti, ar jos tinkamos, rūpinosi vandens tyrimais“.

„Negaliu nieko pasakyti apie jo kompetenciją. Aš jo asmeniškai beveik nepažįstu“, - atsakė K. Vaičius, paklaustas, ar tokios patirties pakanka vadovauti Aplinkos ministerijai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų