REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienintelę nesėkmę moterų Eurolygos varžybų pirmajame rate Turkijoje patyrusios Vilniaus TEO krepšininkės šiandien savo aikštelėje viliasi atkeršyti varžovėms.

REKLAMA
REKLAMA

Mače su Stambulo „Fenerbahce“ krepšininkėmis iš Turkijos Lietuvos čempionės kovos ne stipriausios sudėties. Jau praėjusios savaitės Eurolygos rungtynes dėl lūžusio rankos piršto turėjo praleisti gynėja Aušra Bimbaitė. Savaitgalį traumuotų TEO žaidėjų sąrašą papildė ir jaunoji įžaidėja Aurimė Rinkevičiūtė.

REKLAMA

Tikisi geresnio žaidimo

Šeštadienį Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) pirmenybių susitikime su Panevėžio „Egle“, kurį vilnietės laimėjo daugiau nei užtikrintai - 107:30, 18-metė krepšininkė pasitempė dešinės kojos kirkšnies raumenį. TEO vyriausiasis treneris Rūtenis Paulauskas vakar stipriai abejojo, ar A.Rinkevičiūtė Eurolygos mače galės pasirodyti aikštėje, nes po LMKL rungtynių nedalyvavo nė vienoje treniruotėje.

REKLAMA
REKLAMA

„Liekame su labai mažomis pajėgomis, - nerimavo Vilniaus ekipos strategas. - O Stambulo ekipa labai gerai sukomplektuota. Turi dvi patyrusias ir stiprias vidurio puolėjas, puikią įžaidėją ir dvi aukšto lygio amerikietes. Tačiau tai komanda, kurią jau pažįstame, ir antrą kartą bandysime žaisti geriau“.

Pralaimėjimas nustumtų žemyn

Pirmojo turo rungtynėse Stambule, kurias TEO pralaimėjo 68:76, vilnietėms daugiausia problemų kėlė dvi Turkijos nacionalinės rinktinės žaidėjos: vidurio puolėja Nevriye Yilmaz ir gynėja Esmeral Tuncluer. Drauge jos pelnė 32 taškus ir atkovojo 12 kamuolių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Turkijoje Lietuvos čempionėms dėl ligos padėti negalėjo aukštaūgė Gintarė Petronytė. „Nemanau, kad dabar bus lengviau, tiesiog turėsime daugiau aukštų žmonių. Kol kas savo aikštelėje nepralaimėjome, žaidžiame neblogai. Tikiu, kad esame pasiruošę šiam mačui“, - tikino R.Paulauskas.

Po pirmojo Eurolygos varžybų rato tik kartą kluptelėjusios lietuvaitės D grupėje žengia pirmos. Tris pergales per penkerias rungtynes iškovojusios turkės - ketvirtos.

„Noras atsirevanšuoti - viena, kita - padėtis turnyro lentelėje. Jeigu galvojame apie aukštesnę vietą, turime laimėti. Nesėkmės atveju su turkėmis apsikeistume vietomis ir kristume į ketvirtą poziciją“, - tolyn žvelgė TEO vairininkas.



Stipresnė sudėtis nebaugina

REKLAMA

Savo šalių nacionaliniuose čempionatuose abi komandos žengia užtikrintai. LMKL ir Turkijos pirmenybėse abi šio vakaro varžovės iškovojo po penkias pergales iš tiek pat galimų.

„Grupėje pagal sudėtį yra trys už mus geresnės komandos - Maskvos srities „Spartak“, Košicės „Maxima Broker“ ir „Fenerbahce“. Bet tai nereiškia, kad jos ir rungtyniauja geriau. Jeigu žaisdamos komandinį krepšinį įveikėme pirmąsias dvi ekipas, vadinasi, komplektacija lemiamo vaidmens nevaidina“, - prieš šiandienos susitikimą R.Paulauskas buvo nusiteikęs optimistiškai.

Rungtynių tarp TEO ir „Fenerbahce“ komandų pradžia 18 val. 45 min. Vilniaus „Siemens“ arenoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų