REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Socialdemokratai į Seimo pirmininko postą gali siūlyti Česlovą Juršėną, po to, kai į šį postą neišrinktas centro-dešinės partijų iškeltas Arūnas Valinskas.

REKLAMA
REKLAMA

Tai BNS sakė socialdemokratė Irena Šiaulienė. Ji pridūrė, jog socialdemokratų veiksmai priklausys nuo koaliciją formuojančių centro-dešinės partijų veiksmų.

REKLAMA

Tautos prisikėlimo partijos lyderis Arūnas Valinskas pirmadienį neišrinktas naujojo Seimo pirmininku.

Už Tautos prisikėlimo partijos (TPP) pirmininko kandidatūrą į Seimo vadovo postą parlamentarai balsavo už 67, 69 buvo prieš, ir vienas biuletenis sugadintas.

„Kol kas nematau dėl ko žudytis. Negaliu nieko komentuoti, kol nepaskelbti oficialūs rezultatai“, – BNS sakė A. Valinskas.

Pagal Seimo Statutą Seimo pirmininkas slaptu balsavimu renkamas paprasta balsų dauguma.

Iš viso Seime šiuo metu yra 138 parlamentarai, pirmadienį po priesaikos įgiję įgaliojimus. Trims išrinktiesiems kandidatams atsisakius mandatų, jų vietas vėliau užims žemiau rinkimų sąraše likę partijos kolegos.

A. Valinsko kandidatūrą į Seimo vadovus iškėlė keturių valdančiųjų partijų – Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų, Tautos prisikėlimo partijos, Liberalų sąjūdžio bei Liberalų ir centro sąjungos – koalicija. Šios partijos skelbė užsitikrinusios ne mažiau kaip 83 balsus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų