REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Niekaip neprasidedančios Klaipėdos universalios sporto arenos statybos privertė sunerimti net „FIBA Europe“ atstovus. Į Lietuvą oficialiu raštu kreipėsi šios organizacijos generalinis sekretorius Naras Zanolinas ir paprašė pateikti visą su Klaipėdos arenos statybų darbais susijusią informaciją.

REKLAMA
REKLAMA

Šis laiškas buvo adresuotas ne tik už sportą atsakingiems asmenims - Lietuvos krepšinio federacijos prezidentui Vladui Garastui bei Kūno kultūros ir sporto departamento generaliniam direktoriui Algirdui Raslanui, bet ir premjerui Gediminui Kirkilui.

REKLAMA

„FIBA Europe“ generalinis sekretorius laiške primena, jog pagal sutartį Lietuva 2011 metais, kai mūsų šalyje turi įvykti Europos vyrų krepšinio čempionatas, privalo turėti šešias aukšto lygio krepšinio arenas.

Vilniuje, Šiauliuose ir Panevėžyje jau stovi visus reikalavimus atitinkančios arenos, darbai jau prasidėjo ir Kaune, Alytuje vyksta rekonstrukcija.

„Negirdime jokių naujienų apie situaciją Klaipėdoje. Prašome pateikti informaciją apie veiksmus, kurių bus imtasi, kad būtų išspręsta šios arenos problema“, - prašė N. Zanolinas.

REKLAMA
REKLAMA

Vladas Garastas, Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas:

- Dėl Klaipėdos arenos padėties reikia kuo skubiau sušaukti Vyriausybės komisijos posėdį ir išnagrinėti visas smulkmenas. Dabar sunku ieškoti kaltų, jog stringa statybos. Manau, pagrindinis dalykas - lėšų trūkumas.

Negalime net mąstyti, jog iki 2011 metų Europos čempionato Klaipėda nespės pastatyti arenos. Tiesiog reikia mažiau kalbėti, o dirbti atsiraitojus rankoves.

Klaipėdai nuo seno jaučiu sentimentus, juk pajūryje nuolat stovyklauja įvairios užsienio komandos, šalies rinktinės nariai. Be to, uostamiestis yra išugdęs nemažai rinktinės krepšininkų. Klaipėdoje yra daug viešbučių, čia rengti Europos čempionato rungtynes būtų labai paranku.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rimantas Taraškevičius, Klaipėdos miesto meras:

- Viskas vyksta pagal planą. Juk Vyriausybė patvirtino, kad universalios sporto arenos projektas yra labai svarbus ekonomine prasme valstybei. Numatyta pagalba Europos Sąjungos lėšomis. Dabar galima bus judėti pirmyn. Jei aš abejočiau, kad arena išdygs laiku, nieko nedaryčiau. Jau kitų metų pirmo pusmečio pabaigoje prasidės statybos, o 2010 metų pabaigoje darbai turėtų būti baigti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų