REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įkvėpta savo Mėnulio tyrimų programos sėkmės, Indijos kosmoso tyrimų organizacija (ISRO) planuoja kurti savąją į „Google Earth“ panašaus skaitmeninio pasaulio atlaso versiją, pranešė „Financial Times“.

REKLAMA
REKLAMA

Pirminė „Bhuvan“ (sanskritiškai „Žemė“) pavadintos programos versija bus pristatyta gruodžio mėnesį, o kitų metų kovą ši programa bus prieinama visiems internete.

REKLAMA

Žemės paviršiaus nuotraukas „Bhuvan“ teiks Indijos dirbtiniai Žemės palydovai. ISRO teigimu, jų kokybė būsianti geresnė už „Google Earth“, o išsididinti vaizdą bus galima net 10 metrų tikslumu.

„Bhuvan“ bus valstybės, o ne privačios bendrovės teikiama nemokama paslauga. Pranešama, kad vartotojams iš pradžių bus siūloma naudotis tik Indijos teritorijos palydovinėmis nuotraukomis. Skaitmeninių atlasų programa bus diegiama etapais.

Manoma, kad Indija planuoja kurti ir savąjį GPS sistemos atitikmenį. Tokia prielaida buvo padaryta po to, kai pasklido žinia apie Indijoje projektuojamas automobilines navigacijos sistemas. ISRO jau yra pranešusi apie vykdomą globalios pozicionavimo sistemos, skirtos aviacijos poreikiams, projektą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų