REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jeigu žmogų sumuša dviese, atsakyti už tai turi abu mušeikos. Tokią, regis, ir vaikui suprantamą tiesą Šalčininkų prokurorams turėjo paaiškinti teismas.

REKLAMA
REKLAMA

Liepė pašalinti trūkumus

Šalčininkų rajono apylinkės teismo teisėja Nina Pičiugina grąžino kaltintojams baudžiamąją bylą dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo.  Prokurorams liepta per du mėnesius ištaisyti trūkumus.

REKLAMA

Teisėja nurodė: žmogų, kuris pripažintas nukentėjusiuoju, žiauriai sumušė ne tik tuo apkaltintas Jaroslavas Skovronskis, bet ir jo sėbras Vitoldas Tiulkevičius. Todėl kaltinimas turi būti pateiktas ir jam.

Teisėja dar akcentavo, kad J.Skovronskio veiksmuose matyti dar vieno nusikaltimo - viešosios tvarkos pažeidimo - požymių. To bylą tyręs prokuroras irgi nepastebėjo.

„Džiugu, kad bent teismas į šią situaciją pažiūrėjo objektyviai. Kai bandėme paaiškinti prokurorui, kad mano svainį mušė dviese, vadinasi, ir atsakyti turi abu, jis mūsų nenorėjo net klausyti“, - „Respublikai“ tvirtino nukentėjusiojo Henriko Denisenkos giminaitis Jurijus Borisovskis.

REKLAMA
REKLAMA

Prokurorai dar turi gelbėjimosi šiaudą - Šalčininkų teismo nutartį gali apskųsti Vilniaus apygardos teismui.

Mušė dviese - kaltas vienas

„Respublika“ rašė, kad J.Skovronskis su V.Tiulkevičiumi užpuolė H.Denisenką pernai rugpjūčio 10-ąją. Ekspertai nustatė, kad H.Denisenkai padarytas sunkus sveikatos sutrikdymas. Įtariamieji kaltę pripažino. J.Skovronskis pasakojo H.Denisenką mušęs, smogęs jam per galvą buteliu, V.Tiulkevičius prisipažino taip pat mušęs.

Tačiau Šalčininkų rajono apylinkės prokuratūros prokuroras Stanislavas Semaška nutarė tyrimą V.Tiulkevičiaus atžvilgiu nutraukti. Prokuroro teigimu, didžiausią traumą H.Denisenka patyrė po smūgio buteliu. Pasak ekspertų, tai ir sukėlė sunkų sveikatos sutrikdymą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dėl to, S.Semaškos nuomone, kaltas tik J.Skovronskis. V.Tiulkevičius esą kaltas tik tuo, kad mušdamas H.Denisenką sukėlė šiam fizinį skausmą ar nežymiai sužalojo.

Skirtumas akivaizdus: už sunkų sveikatos sutrikdymą gresia iki dešimties metų nelaisvės, už fizinio skausmo sukėlimą - viešieji darbai, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki vienų metų.

Prokuroro nutarime, kurį gavo H.Denisenka, rašoma: jei norite, kad V.Tiulkevičius atsakytų už savo veiksmus, galite kreiptis į teismą privataus kaltinimo tvarka. S.Semaškos išvadą palaikė ir Šalčininkų prokuratūros vadovybė.

Tačiau teisėja N.Pičiugina nurodė: kadangi pats V.Tiulkevičius neneigia kartu su sėbru mušęs H.Denisenką, jųdviejų veiksmai - ne kas kita, o bendrininkavimas. Todėl V.Tiulkevičiaus atžvilgiu „turi būti palaikomas ne privatus, o valstybinis kaltinimas“.

Tomas Beržinskas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų