REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Plungės rajono savivaldybės administracijos klerkų užmojai nevykdyti teismo sprendimo pradžiugino tik Telšių antstolį Vaidą Drungilą. Areštavęs savivaldybės sąskaitas, antstolis iš jų nurašė ne tik teismo priteistus beveik pusę milijono litų, bet ir apie 19 tūkst.  litų vykdymo išlaidų.

REKLAMA
REKLAMA

Procesą nutraukė

Plungės rajono savivaldybės nenoras atsiskaityti su Telšių bendrove „Stotas“ už buvusio kino teatro remontą baigėsi teismu.

Išnagrinėjęs civilinę bylą pagal Telšių UAB „Stotas“ ieškinį Klaipėdos apygardos teismas iš Plungės rajono savivaldybės administracijos priteisė 394 377 litus pastato pagerinimo išlaidų ir palūkanų.

REKLAMA

Plungiškiams apskundus sprendimą Lietuvos apeliacinio teismo (LAT) kolegija procesą nutraukė, nes apeliacinį skundą padavęs Plungės rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas neturėjo teisės to daryti - nepateikė įrodymų, kad skundo pasirašymo metu nustatyta tvarka ėjo administracijos direktoriaus pareigas, turėjo teisę paduoti ir pasirašyti minėtą skundą. Be to, jis neturi tam būtino aukštojo universitetinio teisinio išsilavinimo. Įgaliojimai atstovauti savivaldybės institucijoms teismuose jam suteikti tik rajono merės potvarkiu.

REKLAMA
REKLAMA

Bylinėsis iki galo

Kadangi savivaldybės administracijos direktorius Albertas Krauleidis nereagavo į raginimus sumokėti priteistą sumą, po Apeliacinio teismo nutarimo Telšių antstolis V.Drungilas ėmėsi darbo.

Vadovaudamasis Klaipėdos apygardos teismo sprendimu antstolis areštavo Plungės rajono savivaldybės administracijos sąskaitas ir nuo jų nurašė priteistą sumą su visomis dvejų metų palūkanomis bei vykdymo išlaidomis. Iš viso - beveik pusę milijono litų.

Pasak V.Drungilo, vykdymo išlaidos sudarė apie 19 tūkstančių litų, palūkanos - apie 40 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nemažos sumos netekusi Plungės rajono savivaldybės administracija pasiduoti neketina. Pasak Juridinio ir personalo administravimo skyriaus vedėjo Jono Gasiūno, valdžia nusiteikusi kovoti iki galo.

„Mes pasinaudojome Apeliacinio teismo išaiškinimu ir kreipėmės su prašymu atkurti terminą apeliaciniam skundui paduoti“, - „Respublikai“ sakė J.Gasiūnas.

Tačiau jei šis prašymas bus patenkintas ir byla atnaujinta, vedėjas nesitiki, kad pavyks susigrąžinti savo darbą atlikusio antstolio vykdymo išlaidas. Anot A.Gasiūno, visa, ko galima tikėtis, - tik UAB „Stotas“ priteistos sumos sumažinimo.

REKLAMA

Įklampino kino teatras

Plungiškių bėdos su šia Telšių bendrove prasidėjo, kai šiai pagal panaudos sutartį buvo perduotas buvusio miesto kino teatro pastatas. Verslui nepasisekus, telšiškiai veiklą nutraukė ir teatrą grąžino savivaldybei.  Tačiau pareikalavo sumokėti už pastato remontą.

Savivaldybės administracija sutiko tai padaryti, bet jos netenkino paprašyta nemaža suma. Neradus bendros kalbos, prasidėjo bendrovės ir valdininkų bylinėjimasis.

Darius Čiužauskas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų