REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rytoj Lietuvos futbolo „A lygos“ sezonas pasieks kulminaciją – bus sužaistos paskutinės ketverios šio sezono rungtynės, jose paaiškės, kuri ekipa pasidabins bronzos medaliais ir pelnys trečią kelialapį į Europos taures.

REKLAMA
REKLAMA

„A lygos“ čempionė ir vicečempionė jau aiškios - tai Panevėžio „Ekrano“ ir FBK „Kauno“ ekipos. Geriausias galimybes iškovoti trečią vietą turi Vilniaus „Vėtra“, jai „A lygos“ bronzą garantuotų pergalė išvykoje prieš Klaipėdos „Atlantą“. Vis dėlto vilniečių nesėkmės atveju tiesus kelias „A lygos“ pjedestalo link atsivertų Marijampolės „Sūduvai“, pastarajai mače su Vilniaus „Žalgiriu“ užtektų pelnyti bent tašką.

REKLAMA

Kausto įtampa

Šiuo metu tiek „Vėtra“, tiek „Sūduva“ yra surinkusios po 45 taškus. Jeigu po paskutinių sezono rungtynių taškų lygybė nepasikeis, nugalėtoja dėl tarpusavio rungtynių santykio bus paskelbta „Vėtra“ – šį sezoną vilniečiai du kartus įveikė „Sūduvą“, kartą pralaimėjo ir kartą sužaidė lygiosiomis.

Todėl būtent nuo „Vėtros“ rungtynių Klaipėdoje su „Atlantu“ priklausys daugiausia. „Vėtros“ vyriausiasis treneris Virginijus Liubšys teigė laukiantis rimto klaipėdiečių pasipriešinimo: „Jie visada yra nusiteikę kovoti iki paskutinės minutės. „Atlanto“ treneris Vacys Lekevičius yra maksimalistas. Jam nesvarbu, ar jo komanda užima pirmą, ar dešimtą vietą, jis iš savo žaidėjų visada reikalauja pergalės. Todėl mūsų laukia labai sunkios rungtynės“.

REKLAMA
REKLAMA

„Dabar po dviejų pergalių nuotaika tikrai nebloga. Bet kartais kai kuriuos žaidėjus slegia įtampa, kai paskutinės rungtynės būna lemiamos. Atrodo, kad turėtume „suplėšyti“ varžovą, bet ta lemiamų rungtynių baimė kausto. Tikiuosi, kad mūsų komandai pavyks to išvengti, bent jau pasistengsime žaidėjus atpalaiduoti“, - aiškino treneris.

Psichologiškai pavargę


Ne mažiau įdomios rungtynės vyks ir Vilniuje, kur vietos „Žalgiris“ priims „Sūduvą“. Žalgiriečiai turi vienodai taškų su "Atlantu" ir taip pat norėtų baigti sezoną pasiekę garbingesnę - penktą - vietą, o „Sūduvai“ būtina pergalė, nebent „Vėtra“ patirtų pralaimėjimą kitose rungtynėse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Marijampoliečių strategas Gediminas Jarmalavičius sakė, kad po trečiadienio „Vėtros“ pergalės prieš FBK „Kauną“ jo auklėtinių psichologinė savijauta yra nekokia: „Tai buvo justi per treniruotę. Dabar sunku nuteikti žaidėjus kovai Vilniuje. Pabandysime tai padaryti, nors visiems aišku, kad varžovų galimybės užimti trečią vietą geresnės“.

„Turime ir kortelių, ir traumų, ir ligų, ir psichologiškai pavargusių žaidėjų. Sezonas yra ilgas, tvarkaraštis nestabilus, tad kiekviena komanda turi panašių problemų, kaip mes jo pabaigoje. Didžiausia netektis - kad dėl traumų negalės žaisti gynėjas Tomas Mikuckis ir puolėjas Ivanas Lukjanovas“, - sakė G. Jarmalavičius.

Nelemiantys mačai

Dar du rimtesnės reikšmės nebeturintys susitikimai bus žaidžiami Šilutėje ir Šiauliuose. Lygos autsaideriai „Šilutės“ futbolininkai susitiks su FBK „Kauno“ klubu.

Naujasis šalies čempionas „Ekranas“ sezoną baigs rungtynėmis su „Šiauliais“ išvykoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų