REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos čempionai Kauno „Žalgirio“ krepšininkai šių metų Eurolygoje kol kas nedžiugina nei pergalėmis, nei geru žaidimu. Šią savaitę Prancūzijoje patyrę dar vieną nesėkmę mūsiškiai ne tik okupavo paskutinę B grupės turnyrinės lentelės vietą, bet ir tapo absoliučiai blogiausia Eurolygos ekipa.

REKLAMA
REKLAMA

Po vakar sužaistų devynių Eurolygos 4-ojo turo mačų be pergalių turnyre liko tik keturios ekipos – po vieną iš kiekvienos grupės: „Le Mans“, „Žalgiris“, „Union Olimpija“ ir „Armani Jeans“.

REKLAMA

Vis tik Kauno „Žalgirio“ žaidėjai ne tik kad kol kas neragavo pergalės skonio, bet ir pralaimi beviltiškiausiai – vidutiniškai beveik 16 taškų skirtumu (-63 taškai). Panašiai savo varžovams pasiduoda ir prancūzų Nansi SLUC komanda (-62 taškai), bet ji savo kraityje jau turi vienas laimėtas rungtynes.

Maža to, kauniečiai dar ir puola prasčiausiai – jie per mačą sukrapšto vos po 60,5 taško (iš viso 242) ir tvirtai pirmauja nerezultatyviausios komandos kategorijoje. Nedaug įspūdingesnį puolimą demonstruoja ir kitas B grupės autsaideris Nansi SLUC klubas, kuris per susitikimą įmeta po beveik 64 (vid. 63,75) taškus (iš viso 255 taškai).

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, kauniečiai ne taip beviltiškai ginasi – tarp 24 ekipų pagal praleistus taškus jie užima 15 vietą (vid. 76). Labiausiai savo varžovams puolime smagintis leidžia Liublianos „Union Olimpija“, per kiekvieną mačą praleidžianti į savo krepšį po beveik 85 taškus (vid. 84,75).

„Žalgiris“ yra absoliutus lyderis dar pagal du garbės tikrai nedarančius rodiklius – padarytas klaidas ir netaiklius baudos metimus. Žalgiriečiai per keturias dvikovas iš viso yra padaręs jau 86 klaidas (vidutiniškai po 21,5) ir artimiausius persekiotojus pagal šį statistinį rodiklį Zagrebo „Cibonos“ žaidėjus, suklydusius 64 kartus, lenkia daugiau nei įtikinamai. Kroatai per mačą kamuolį pameta palyginti mažai – tik po 14 kartų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nevykusiai (antra vieta nuo galo) Kauno „Žalgiris“ meta ir tritaškius metimus – tikslą pasiekia mažiau nei kas trečias mūsiškių bandymas (29 proc.). Už kauniečius dažniau pro šalį švaisto tik Madrido „Realo“ krepšininkai, realizuojantys vos 23 procentus savo tolimų metimų.

Kiek geriau LKL čempionams sekasi atakuoti iš artimesnės distancijos – pagal dvitaškių taiklumą (49 proc.) žalgiriečiai yra tarp vidutiniokų.

Bene geriausias mūsiškių rodiklis – kova dėl atšokusių kamuolių: Gintaro Krapiko auklėtiniai per keturias dvikovas nusiėmė 144 kamuolius (vid. po 36) ir nusileidžia tik trims ekipoms – „Asseco Prokom“, CSKA ir „Olympiakos“.

REKLAMA

Pagal kitus rodiklius Kauno klubas neišsiskiria.

Mūsiškiai nežiba ir pagal individualią statistiką. „Žalgirio“ garbę labiausiai gina amerikietis Lorenas Woodsas, kuris patenka tarp naudingiausių (7 vieta) ir daugiausiai kamuolių atkovojančių žaidėjų (2-3 vieta).

Tiesa, L. Woodsas, kaip ir jaunasis Žygimantas Janavičius, patenka į daugiausiai klaidų padariusių krepšininkų gretas: vidurio puolėjas iš JAV užima 3 vietą, o įžaidėjas iš Lietuvos – 8 vietą.

Dar vienas „Žalgirio“ atstovas Dainius Šalenga dalinasi 8-15 vietas pagal perimtus kamuolius.

REKLAMA

Kiti žaliai baltų atstovai savo pasiekimais į pagrindinių statistinių rodiklių geriausiųjų dešimtukus kol kas nepretenduoja.

Ką gi, belieka tikėtis, kad ši kol kas ne itin džiugi statistika jau greičiausiu laiku pasitaisys, ir „Žalgiris“ ne tik pagerins žaidimą, bet ir pradės skinti vieną pergalę po kitos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų