REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lenkija pasisako prieš dujotiekio „Nord Stream“ tiesimą, nors šį projektą parėmė Europos Komisija, ketvirtadienį Sankt Peterburge žurnalistams pareiškė Lenkijos Senato pirmininkas Bogdanas Borusewiczius (Bogdanas Borusevičius).

REKLAMA
REKLAMA

„Europos Komisija remia sprendimą tiesti „Nord Stream“ dujotiekį, tačiau tai nereiškia, kad mes turime irgi taip pat elgtis ir dalyvauti jo tiesime. Lenkija yra prieš šį projektą, nes pernelyg silpnas jo ekonominis pagrįstumas“, – pareiškė B. Borusewiczius.

REKLAMA

Pasak B. Borusewicziaus, būtų du ar tris kartus pigiau dujų tiekimui panaudoti per Baltijos šalių teritoriją einančią magistralę, ir dešimt kartų pigiau būtų nutiesti antrą dujotiekio Jamalas-Europa liniją.

„Europiečiai turi nuspręsti, ar jiems reikalingos vamzdynu tiekiamos dujos tokiomis apimtimis, kurios tiekiamos. Jeigu nereikalingos, mes netiesime dujotiekio, o statysime dujų skystinimo gamyklas ir tieksime jas pasaulio rinkoms“, – anksčiau trečiadienį sakė Rusijos ministras pirmininkas V. Putinas po derybų su Suomijos ministru pirmininku Maskvoje.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak V. Putino, „tai turi būti abipusiškai atsakingas sprendimas žvelgiant į pasaulio energetikos ateitį ir Europos ekonomiką“.

„Mes nespaudžiame (priimti) šio sprendimo. Mums nereikia šito labiau negu Europos vartotojams. Jeigu nereikalingas vamzdis, dujas skystinsime ir pardavinėsime tanklaiviais pasaulio rinkose, įskaitant ir Europos. Tik tai bus brangiau. Tai visai nesunku apskaičiuoti“, – kalbėjo Rusijos premjeras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų