REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus savivaldybės Taryba nesutaria dėl Vilniaus atstovybės Briuselyje steigimo - trečiadienį nutarta projektą grąžinti tobulinti rengėjams.

REKLAMA
REKLAMA

„Kam išlaidauti, kai Lietuvos ekonomika ir taip sunkioje padėtyje? Tokią atstovybę reikėtų kurti, jeigu būtų poreikis. Tačiau jo nėra“ , - BNS kalbėjo Savivaldybės tarybos narys konservatorius Kęstutis Masiulis.

REKLAMA

Jo žiniomis, į tris Lietuvos atstovybes - Lietuvos ambasadą, Lietuvos atstovybę prie ES institucijų, Lietuvos savivaldybių asociacijų atstovybę Briuselyje - nė karto nebuvo kreiptasi.

„Kai kurie kiti Europos miestai turi savo atstovybes. Jie gal tai padarė neapgalvotai arba jie turi poreikį, o mes neturime to kartoti. Dabar, kai lėšų taip stinga, mums tikrai papildomai išleisti pusę milijono nereikia“, - sakė jis.

Pasiūlymą posėdyje pristatęs Savivaldybės Užsienio ryšių skyriaus vedėjas Žilvinas Abaravičius atstovybės steigimą motyvavo tuo, kad Vilniaus atstovas Briuselyje surinktų ir pateiktų savivaldybei naujausią informaciją apie Europos Sąjungos (ES) ruošiamus sprendimų projektus, aktualius Vilniui organizuojamus renginius.

REKLAMA
REKLAMA

Be to, Ž.Abaravičius pabrėžė, jog iš 27 ES narių sostinių atstovybių neturi tik Vilnius ir Varšuva.

Socialinio reikalų komiteto pirmininkas Juras Požela, BNS aiškino, jog sprendimas nepriimtas, nes Ž. Abaravičius turįs patikslinti, „kokią pridėtinę vertę atneštų atstovybė, kokie tiksliai būtų kaštai“.

„Kol kas nepasakėme nei taip, nei ne“ , - teigė jis.

Anot jo, tokia įstaiga Vilniui reikalinga, tačiau diskutuojama, ar dėl dabartinės biudžeto padėties tokia atstovybė būtų prioritetinis klausimas.

Praėjusiais metais Taryba pritarė Vilniaus atstovybės Briuselyje steigimui, tačiau nebuvo apsispręsta dėl jos steigimo pagrindų. Dabar yra siūloma atstovybę kurti kaip viešąją įstaigą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų