REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

BBL paskelbė naudingiausią Iššūkio taurės varžybų spalio mėnesio žaidėją, o juo tapo Marijampolės „Sūduvos“ lyderis Marius Runkauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Per ankstesnius sezonus Klaipėdos „Naftos-Uni-Laivitės“ ir „Neptūno“ ekipų garbę gynęs 22 metų 189 cm ūgio gynėjas per penkerias rungtynes vidutiniškai pelnė po 21,7 taško, atkovojo po 3,8 kamuolio, atliko po 4,7 rezultatyvaus perdavimo, perėmė po 2,5 kamuolio ir vidutiniškai surinko po 23,2 naudingumo balų.

REKLAMA

Per rungtynes su Talino TTU ekipa pirmus metus „Sūduvoje“ rungtyniaujantis M. Runkauskas pelnė net 37 taškus ir pasiekė šio sezono Iššūkio taurės turnyro rekordą.

„Sūduva“ spalį per penkerias rungtynes B grupėje iškovojo tris pergales ir patyrė dvi nesėkmes.

Antroji vieta tarp naudingiausių spalio mėnesio žaidėjų atiteko Rygos VEF klubo krepšininkui Jevgenijui Kolesnikovui, o trečioji - Arturui Stalbergui iš Liepojos „Lauvas“ ekipos.

REKLAMA
REKLAMA

Vakar „Sūduva“ rungtyniavo Rygoje su vietos „Keizermeižs“ ekipa, užimančia B grupėje aštuntą, paskutinę, vietą, bet pralaimėjo 67:74 (21:17, 8:18, 17:25, 21:14), o M. Runkauskas pelnė tik 8 taškus ir padarė net 10 klaidų.

Į Latvijos sostinę vakar autobusu vykusį spalio mėnesio laureatą M. Runkauską pašnekinome telefonu.

- Kaip sutikai žinią apie išrinkimą naudingiausiu Iššūkio taurės praėjusio mėnesio žaidėju?

- Apie tai sužinojau tik rytą. Ši žinia buvo netikėta. Neskaičiavau savo įmestų taškų ir naudingumo balų. Aišku, malonu sulaukti tokio pripažinimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Kaip įsikūrei Marijampolėje?

- „Sūduvos“ klubas man sudarė geras sąlygas. Klubas išnuomojo trijų kambarių butą. Jame gyvenu kartu su Paulium Joneliūnu. Esu viskuo patenkintas.

- Ar ilgam savo ateitį susiejai su „Sūduva“?

- Sutartį pasirašiau vienam sezonui, o po to bus matyti.


- Ar labai skiriasi tavo atlyginimai buvusioje „Neptūno“ ekipoje ir „Sūduvoje“?

- Jie yra panašūs.

- Kaip manai, kodėl po praėjusio sezono tapai nereikalingas „Neptūnui“ ir išvykai ragauti „legionieriaus“ duonos į Suvalkiją?

REKLAMA

- Apie tai nepagalvojau. Paprasčiausiai, norėjau pakeisti aplinką, išbandyti savo jėgas kitoje komandoje. Mano apsisprendimą lėmė ir ta aplinkybė, kad „Sūduvą“ treniruoja geras treneris Linas Šalkus.

- O kaip meilės reikalai? Galbūt, jau įsimylėjai kokią nors suvalkietę?


- Mano širdis vis dar lieka neužkariauta. Niekas į mane nežiūri. Galbūt po iškovoto naudingiausio žaidėjo prizo merginų požiūris pasikeis (juokiasi).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų