REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gedimino Kirkilo vadovaujama Vyriausybė elgiasi taip, tarsi ruoštųsi ilgai pogrindinei kovai: iš Vilniaus ir Kauno atimti pinigai skubiai paskirstyti partijos draugų valdomoms savivaldybėms.

REKLAMA
REKLAMA

Paskutines dienas dirbanti socialdemokrato Gedimino Kirkilo vadovaujama Vyriausybė elgiasi taip, tarsi ruoštųsi ilgai pogrindinei kovai: partijos draugų valdomoms savivaldybėms skubiai paskirstyti pinigai, atimti iš Kauno ir Vilniaus, rašo „Lietuvos žinios“.

REKLAMA

Spalio 22-osios posėdyje prieš antrąjį rinkimų į Seimą turą skubos tvarka į Vyriausybės darbotvarkę buvo įtrauktas susisiekimo ministro Algirdo Butkevičiaus iškeltas klausimas „Dėl 2008 metų kelių priežiūros ir plėtros programos finansavimo lėšų rezervo valstybės reikmėms, susijusioms su keliais, finansuoti paskirstymo pakeitimo“.

A.Butkevičius pasiūlė dalį nepanaudotų lėšų paskirstyti kitoms savivaldybėms ir atskiriems objektams. Taip iš Kauno savivaldybės lėšų, skirtų keliams, buvo atimta 800 tūkst. litų, iš Vilniaus - 4,5 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Finansavimas sumažintas taip skubant, kad apie rengiamą Vyriausybės sprendimą nebuvo informuotos net Vilniaus ir Kauno savivaldybės. Iš jų atimtos lėšos tame pačiame posėdyje paskirstytos Kretingai, Akmenei, Panevėžiui, Alytui, Seimo kanceliarijai. 1,5 mln. litų duota Alytaus miesto savivaldybei tiltui per Nemuną statyti, 1 mln. litų - Kretingos miesto Klaipėdos, Šventosios ir J.Jablonskio gatvėms rekonstruoti, 920 tūkst. litų - Panevėžio miesto savivaldybei Parko, Nemuno gatvėms ir Taikos alėjai sutvarkyti, 1 mln. litų - Naujosios Akmenės Vėlaičių ir Luokavos gatvėms atnaujinti, 190 tūkst. litų - Vilniaus Gedimino technikos universitetui Saulėtekio alėjos ir Šatrijos Raganos gatvės rekonstravimui projektuoti, 800 tūkst. litų - Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarijai pėsčiųjų takams Vilniaus miesto teritorijoje tarp Gedimino prospekto, Gynėjų, A. Tumėno ir A. Goštauto gatvių taisyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vyriausybės Ekonomikos ir transporto skyriaus patarėjas susisiekimo klausimais Paulius Girčys, pasirašydamas spalio 22 dienos Vyriausybės nutarimą, įrašė pastabą, kad nepateikta informacija apie suderinimą su Vilniaus ir Kauno savivaldybėmis. Tačiau ši pastaba buvo nubraukta, o G. Kirkilas ant nutarimo suraitė savo parašą.

Iš Vilniaus ir Kauno atimtos lėšos skirtos savivaldybėms, kurioms vadovauja socialdemokratai - Česlovas Daugėla Alytuje, Valerijonas Kubilius Kretingoje, Eugenija Meškienė Akmenėje, Povilas Vadopolas Panevėžyje.

REKLAMA

Dieną prieš tai vykusiame Nuolatinės kelių priežiūros ir plėtros programos komisijos posėdyje Susisiekimo ministerijos atstovai net neužsiminė, kad planuoja atimti dalį lėšų iš Kauno ir Vilniaus, tarsi būtų bijoję, jog tada nepavyks perskirstyti kelių milijonų litų.

„Argi buvo negalima normalia tvarka prieš porą savaičių parengti nutarimo projekto, kad jis būtų apsvarstytas per sekretorių pasitarimą ir kad Vilniaus bei Kauno savivaldybės paaiškintų, dėl kokių priežasčių nepanaudojo lėšų? - stebėjosi P. Girčys. - Skubiai nuėmus pinigus savivaldybės atsidūrė keblioje situacijoje, nes nebeliko lėšų atsiskaityti su rangovais.“

Per tą spalio 22 dienos ministrų kabineto posėdį ne tik perskirstytos keliams skirtos lėšos, bet ir ištuštintas Vyriausybės rezervas, kuris turėtų būti naudojamas stichijų, gaisrų ir kitokių nelaimių padariniams, nenumatytoms išlaidoms padengti. Prieš posėdį rezerve dar buvo 3,6 mln. litų, o po jo liko tik pusė milijono.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų