REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į Seimą nepatekusi partija „Frontas“ trauktis iš Lietuvos politinės scenos neketina ir žada vienyti dabartine padėtimi nepatenkintas politines jėgas, teigia partijos lyderis Algirdas Paleckis. Partijos nesėkmę rinkimuose jos vadovas aiškina laiko pasiruošti rinkimams stoka ir žiniasklaidos priešiškumu.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį kalbėdamas BNS A. Paleckis žadėjo konsoliduoti periferines kairiosios pakraipos partijas ir judėjimus, tarp kurių paminėjo Arvydo Akstinavičiaus vadovaujamą Lietuvos socialdemokratų sąjungą, Giedriaus Petružio Lietuvos socialistų partiją, Naujosios kairės grupę.

REKLAMA

Pasak A. Paleckio, bus kalbama ne tik su „Frontui“ ideologiškai artimomis partijomis, bet ir su visais, kam „nepriimtina Lietuvoje susiklosčiusi politinė padėtis“.

„Mes kalbėsime tiek su A. Akstinavičiaus Socialdemokratų sąjunga, tiek su Algimanto Matulevičiaus Pilietinės demokratijos partija, taip pat kalbėsime su visomis partijomis, kurios mano, kad dabartinė sistema Lietuvoje yra netinkama. Čia, aš sakyčiau, reikės pakalbėti ir su „Tvarka ir teisingumu“, su Darbo partija, su Arūno Grumado vadovaujama Lietuvos centro partija“, - galimus sąjungininkus vardijo A. Paleckis.

REKLAMA
REKLAMA

Jo teigimu, eidamas į rinkimus, „Frontas“ tikėjosi skurdžiausiai gyvenančių visuomenės sluoksnių bei kairiųjų pažiūrų inteligentų balsų. Kaip vieną iš pagrindinių „Fronto“ nesėkmės rinkimuose priežasčių A.Paleckis nurodė tai, jog šių metų liepos 1-ąją įsteigtai partijai pritrūko laiko prisistatyti rinkėjams.

„Pagrindinė priežastis vis dėlto yra ta, kad kaimuose ir rajonų centruose mes visą laiką susidurdavome su klausimu: „O kas tas „Frontas“?“, - aiškino A. Paleckis.

Pasak politiko, nesėkmę nemaža dalimi lėmė taip pat ir neigiamas žiniasklaidos požiūris į jo vadovaujamą partiją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pagrindinė priežastis yra laiko stoka ir kai kurios žiniasklaidos nenoras įsileisti mus. Ne tik kad nenoras, bet ir mūsų pavertimas kažkokiais ekspropriatoriais, neobolševikais“, - sakė A. Paleckis.

Anot jo, susidūrusi su Lietuvos žiniasklaidos priešiškumu bei siekdama pasiekti kuo platesnį potencialių rinkėjų ratą, partija artimiausiu metu planuoja pradėti leisti savo leidinį.

Per spalį vykusius Seimo rinkimus „Fronto“ partija neįveikė 5 proc. barjero ir daugiamandatėje apygardoje gavusi 3,24 proc. rinkėjų balsų liko už parlamento borto.

Vienmandatėse apygardose į Seimą išrinktas nebuvo nė vienas partijos kandidatas. A. Paleckis Zarasų-Visagino vienmandatėje apygardoje gavo 7,33 proc. rinkėjų balsų ir tarp dvylikos kandidatų liko penktas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų