REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus 1-asis apylinkės teismas sustabdė administracinės bylos nagrinėjimą, kurioje įtarimai dėl vairavimo, neturint teisės variuoti, pateikti į Seimą išrinktam buvusiam žurnalistui Rokui Žilinskui.

REKLAMA
REKLAMA

Teismas patenkino R.Žilinsko advokato Tado Kelpšo prašymą sustabdyti šios bylos nagrinėjimą, nes dar nėra priimtas Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo (LVAT) sprendimas apeliacine tvarka apskųstoje byloje, kurioje yra skundžiamas Vilniaus apygardos administracinis teismo sprendimas buvusiam žurnalistui atimti teisę vairuoti dvejiems metams.

REKLAMA

R. Žilinskas buvo baustas administracine tvarka už vairavimą išgėrus, tačiau išrinktas Seimo narys skunde LVAT tvirtina, kad automobilį vairavo blaivus. Po šio incidento R.Žilinskas neteko vairuotojo pažymėjimo.

T. Kelpšas BNS sakė, kad jei LVAT panaikintų žemesnės instancijos teismo sprendimą, nebūtų pagrindo apylinkės teisme nagrinėti kitos bylos.

Šių metų spalio viduryje buvęs laidų vedėjas Vilniuje buvo sulaikytas pareigūnų, kai vairavo automobilį neturėdamas vairuotojo pažymėjimo ir automobilio dokumentų.

REKLAMA
REKLAMA

Teisę vairuoti buvęs žurnalistas prarado 2007 metų lapkričio 4 dieną, kad jo vairuojamas visureigis „Kia Sport“ Vilniuje, Kalvarijų ir Žalgirio gatvių sankryžoje, atsitrenkė į prie šviesoforo sustojusį automobilį „Škoda“.

Atvykus pareigūnams, R. Žilinskas atsisakė pūsti į alkoholio matuoklį policijos komisariate, ir šis veiksmas buvo prilygintas vairavimui išgėrus.

R. Žilinskas taip pat yra įtariamasis dar vienoje byloje - drauge su draugu jis yra kaltinamas viešosios tvarkos pažeidimu, septynių policijos pareigūnų įžeidimu ir pasipriešinimu jiems. Už tokią veiką gresia iki trejų metų nelaisvės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šią bylą nagrinėjančio teismo prašymu Seimo rinkimų kampanijos metu Vyriausioji rinkimų komisija panaikino tuometinio kandidato R. Žilinsko neliečiamybę, kurią jis vėl atgaus kitą savaitę davęs parlamentaro priesaiką.

R. Žilinskas jau yra pareiškęs, kad prašys Seimo panaikinti jo teisinę neliečiamybę.

Tačiau toks pareiškimas gali būti niekinis, nes Seimo statutas galimybės Seimo nariui pačiam prašytis Seimo panaikinti jo neliečiamybę nenumato. Seimo statute 23 straipsnis, kuris reglamentuoja Seimo nario neliečiamybės atėmimo procedūrą, numato, kad su tokiu prašymu į Seimą kreipiasi generalinis prokuroras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų