REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Grupė pirmaujančių Europos bankų dalyvaus naujos „Visa“ kortelės, kurioje įdiegta vienkartinio kodo technologija, bandymuose, trečiadienį paskelbė „Visa Europe“.

REKLAMA
REKLAMA

Keturi bankai - JAV kompanijos bankas „MBNA“ Jungtinėje Karalystėje, Šveicarijos „Corner Bank“, Izraelio bankas „Cal“ ir Italijos „IW Bank“ - naująjį produktą išbandys per kelis artimiausius mėnesius.

REKLAMA

Tradicinės kreditinės, debetinės ar išankstinio mokėjimo „Visa“ kortelės, su įdiegta vienkartinio kodo sistema bei instaliuotu raidiniu-skaitmeniniu ekranu ir 12 mygtukų pagalbine klaviatūra, suteikia bankams novatorišką vartotojo autentiškumo nustatymo galimybę. Naujose kortelėse yra įmontuota baterija, užtikrinanti, jog ekranas veiks mažiausiai trejus metus. Šis naujas produktas buvo sukurtas bendradarbiaujant su „EMUE Technologies“.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl naujosios kortelės su vienkartinio kodo technologija jos savininkai galės žymiai saugiau pirkti internetu, telefonu ar jungtis prie elektroninės bankininkystės sistemų. Naudojantis „Verified by Visa“ sistema, vartotojui nereikės registruotis ar atsiminti prisijungimo vardo ir slaptažodžių, vietoj to jis turės įvesti PIN kodą pačioje kortelėje, kuri sukurs unikalų kodą konkrečiam pirkimui ar mokėjimo operacijai.

Ši kortelė dviem būdais padės sumažinti sukčiavimo atvejų, kurie įvykdomi atliekant mokėjimo operacijas kortelę naudojant netiesiogiai. Pirma, kadangi konkrečiai operacijai yra sukuriamas vienkartinis kodas, kitas asmuo jo panaudoti nebegalės. Antra, sukčius, norėdamas įvykdyti nusikaltimą, turėtų gauti kortelę ir žinoti kortelės savininko PIN kodą. Pristatydama šį technologinį laimėjimą vartotojams Europoje, „Visa Europe“ tiki, jog apsipirkimas internetu taps saugesnis, o bankams-nariams tai bus unikalus sprendimas mokėjimo operacijų telefonu ir internetu vykdymui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Visa Europe“ inovacijų ir naujų produktų plėtros vyresniosios viceprezidentės Sandros Alzetta teigimu, „Visa Europe“ džiaugiasi nauju produktu ir tikisi, jog naudodamiesi juo vartotojai jausis saugiau pirkdami internetu. „Susidomėjimas naująją kortele buvo didžiulis, todėl laukiame jos bandymų su bankais pradžios, kad galėtume ištirti produkto efektyvumą ir jo panaudojimą ateityje,“ – sako Sandra Alzetta.

„Esame patenkinti bendradarbiavimu su „Visa Europe“ ir galimybe pristatyti naują technologiją Europoje.  Nekantriai laukiame, kol pradėsime šio rentabilaus ir patikimo vartotojo autentiškumo nustatymo produkto diegimą,“ – sako Brendan McKeegan, „EMUE Technologies“ vadovas.

REKLAMA

Finansinės operacijos patvirtinimo procesas su naująja „Visa“ kortele atliekamas 3 nesudėtingais etapais:


  1. Pirkdamas internetu ar jungdamasis prie internetinės bankininkystės, vartotojas pirmiausia atlieka autentiškumo nustatymą, spausdamas atitinkamą mygtuką kortelės klaviatūroje.

  2. Ekrane pasirodžius raginimui pradėti operaciją, vartotojas turi įvesti mokėjimo kortelės PIN kodą.

  3. Kortelės ekrane atsiranda unikalus vienkartinis kodas, kurį kortelės savininkas turi panaudoti operacijos autorizavimui.



REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų