REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo nariai, atsisveikindami su šios kadencijos Parlamentu, žada taupyti: nei pompastiškų vakarėlių, nei brangių dovanų neplanuoja.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo kanclerio Gintauto Vilkelio teigimu, kol kas preliminariai susitarta, kad parlamentarai Seimo restorane rinksis vyno ar sulčių taurės, o kurią dieną vyks iškilmės, dar neaišku, rašo „Respublika“.

REKLAMA

Daugelis nedalyvaus


„Penktadienį arba ketvirtadienį, jeigu jie (parlamentarai – red. past.) neapsispręs kitaip. Kai himną sugieda, paskui būna atsisveikinimo iškilmės“, – sakė Seimo kancleris.

Vienam žmogui numatoma išleisti apie 15-20 litų, ir už tai ketinama patiekti vyno taurę ar sulčių stiklinę bei, anot G. Vilkelio, du ar tris vieno kąsnio sumuštinius.

Nors dar nėra aišku, kiek parlamentarų ketina dalyvauti iškilmėse, Seimo kancleris skaičiuoja, kad mokesčių mokėtojams tai atsieis tik apie 1,5-2 tūkst. litų. Jeigu atsisveikinime dalyvaus visas Seimas – 141 parlamentaras, tai kainuos nuo 2115 iki 2820 litų.

REKLAMA
REKLAMA

„Kol kas negauta duomenų, kiek Seimo narių žada dalyvauti vakarėlyje, tačiau manau, kad apie pusę ar netgi mažiau. Ne visi Seimo nariai yra vilniečiai, tai jiems tektų specialiai važiuoti“, – „Respublikai“ sakė G. Vilkelis.

Kadenciją baigiantys parlamentarai gaus ir atsisveikinimo dovanas.

„Parlamentarai gaus mūsų pačių paruoštą kompaktinį diską su nuotraukomis apie kadenciją, kurios buvo eksponuotos Seime, Seimo pirmininko padėką ir knygas iš mūsų turimų resursų: knygą apie Kovo 11-ąją, Lietuvos istoriją arba albumą. Ne pačių naujausių“, – vardijo kancleris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taupyti ar netaupyti?


Frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ narys Julius Veselka, paklaustas, ar žada dalyvauti kadencijos pabaigos iškilmėse, atsakė, kad tikrai ne, mat nereikia švaistyti biudžeto lėšų vakarėliams.

„Aš pakankamai gaunu pinigų, kad galėčiau atšvęsti su draugais, o ne valstybiškai. Mano galva, yra labai ydinga, kad žmonės, turintys pakankamai pinigų „pabaliavoti“, švaisto valstybės pinigus“, – sakė J. Veselka.

Tėvynės sąjungos frakcijos narys Egidijus Vareikis, vakar buvęs Maskvoje, nebuvo girdėjęs nei apie atsisveikinimą, nei apie iškilmes, todėl konkrečios nuomonės neturėjo.

REKLAMA

„O kada jos vyks? Jei visi bus, tai ir būsiu, o jei ne – tai ne. O ką? Vieni neina, o kiti eina? Apie tai aš nesu informuotas. Dar neapsisprendžiau. Manau, kad tų pinigų – kelių šimtų tūkstančių – nesutaupysi, o atsisveikinti su Seimo kadencija reikia“, – apie planus pasakojo E. Vareikis.

Agnė Vaitasiūtė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų