REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Guminiai aulinukai tikrai būtų nepamainomi, jeigu nebūtų tokie bjaurūs. Tai supratę dizaineriai šiek tiek padirbėjo ir šiems praktiškiems batams suteikė madingą išvaizdą. Už komfortą ir grožį viename tenka mokėti daugiau. Prabangūs aulinukai gali atsieiti ir 500 eurų.

REKLAMA
REKLAMA

Anksčiau aprangos pasaulyje galiojo taisyklė: praktiškas drabužis ir stilius nesuderinama. Ši taisyklė ypač tiko blogo oro aprangai: kerziniams batams, lietpalčiams, guminiams aulinukams.

REKLAMA

Tačiau dabar, lyg susitarę, dizaineriai nusprendė praktiškiems drabužiams suteikti tokią formą, kuri įtiktų net didžiausiems estetams.

Neaišku, kas lėmė, kad praktiškai aprangai atsivėrė aukštosios mados vartai. Galbūt tai sąlygojo klimato pokyčiai ar mados pasaulyje pastebimas klasikos atgimimas. Kaip ten bebūtų, dar 2005 metų žiemą dizaineris Marcas Jacobsas pristatė atlasinius kerzinius batus. Kitų metų rudenį parduotuvėse jau buvo galima išvysti madingo kirpimo lietpalčių ir vandeniui nepralaidžių bliuzonų. Beformis siluetas ir radikalus funkcionalumas liko praeityje.

REKLAMA
REKLAMA

O šių metų rudenį guminiai aulinukai tapo beveik privalomu aksesuaru. Matyt, supermodelis Kate Moss  turėjo įtakos tam, jog į šiuos batus atkreipė dėmesį „Céline“, „Burberry“ ir „Pucci“ mados namai. Dar 2006 metais Kate Moss visus nustebino Glastonberio festivalyje pasirodžiusi avėdama tradicinio škotiško prekinio ženklo „Hunter“ guminiais aulinukais.

Nuo to laiko daug kas pasikeitė: šią praktišką avalynę atrado ne tik festivalių lankytojai. Dizainerių krautuvėlėse, didžiausiuose mados namuose ar internetinėse parduotuvėse, pavyzdžiui, net-a-porter.com, greta batelių iš gyvatės odos ar lakuotų aukštakulnių deramą vietą išsikovojo ir prabangūs guminiai aulinukai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pažymėtina, jog šiuolaikiniai dizaineriai nieko naujo neišrado, jie tiesiog grįžo prie ištakų: dar 1815 m. išpopuliarėjusių „Wellington Boot“ aulinukų. Tais metais Duke of Wellingtonas – anglų feldmaršalas ir politinis veikėjas – pas vietinius gamintojus užsisakė patogius guminius aulinukus, kurie buvo nepamainomi mūšio lauke.

Kai Vaterlo mūšyje buvo sutriuškinta Napoleono vadovaujama prancūzų kariuomenė, tūkstančiai patriotiškai nusiteikusių britų ėmė avėti savo herojaus batus – tai buvo „Wellie“ aulinukų kulto pradžia. Ir tik po 50 metų patogius batus iš kaučiuko atrado fermeriai bei medžiotojai.

Dar labiau patobulinus šią praktišką, bet neišvaizdžią avalynę, atrodo, buvo rastas tobulas variantas: nuo šiol net ir miesto stileivos iš didžiausių purvynų galės išbristi nesušlapę kojų.

Šaltinis: „Welt“

„Balsas.lt“ taip pat žiūrėkite:



10 geriausių aulinukų

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų