REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kai vis garsiau kalbama apie taupymą, kuriami antikriziniai plamai, kadenciją baigianti Vyriausybė ir ministerijos švaisto dešimtis tūkstančių litų prašmatniems minėjimams ir pokyliams.

REKLAMA
REKLAMA

Nors šių metų pradžioje jau buvo atšvęstas valstybės 90-metis, dabartinė Vyriausybė panoro atšvęsti ir savo devyniasdešimtmetį, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

REKLAMA

Buvo sudarytas ir septynių ministerijų - Užsienio reikalų, Vidaus reikalų, Teisingumo, Finansų, Žemės ūkio, Švietimo ir mokslo, Krašto apsaugos - šventinių renginių planas.

Kai kurios ministerijos užsimojo surengti ne tik jubiliejinius minėjimus, bet ir koncertus, pokylius.

„Visų ministerijų vadovų asmeniškai prašiau, kad iškilmės būtų kuo kuklesnės“, - aiškino Vyriausybės kancleris Valdemaras Sarapinas, patvirtinęs, kad jau prieš kelis mėnesius buvo patvirtintas jubiliejinių renginių planas.

REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, ar nepakako Vyriausybės, taip pat prieš 90 metų susikūrusių ministerijų minėjimo ir priėmimo, kurie ką tiktai įvyko Vyriausybės rūmuose, V. Sarapinas aiškino, jog švęsti savo sukakčių ministerijoms neįmanoma buvo uždrausti.

Praėjusią savaitę į Vyriausybės rūmus buvo sukviesti visi po nepriklausomybės atkūrimo buvę premjerai, ministrai, dabartiniai ministerijų vadovai. Jubiliejaus proga surengta istorinių nuotraukų paroda, minėjimas, koncertas, pokylis. Visa tai atsiėjo 40 tūkst. litų.

Nors kancleris ragino neišlaidauti, daugelis ministerijų to nepaisė. Susisiekimo ministerija savo 90-metį pirmadienį šventė Nacionaliniame operos ir baleto teatre. Čia buvo surengtas minėjimas ir vaišės, koncertavo sportinių šokių kolektyvas „Žuvėdra“, operos dainininkai ir Kauno simfoninis orkestras. Visa iškilmių teatre sąmata - 79 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Visus Vidaus reikalų ministerijos darbuotojus antradienį pasitiks pučiamųjų orkestras. Vakare visi pakviesti į Nacionalinį dramos teatrą, kur žiūrės spektaklį „Dienos ir dainos“. Už tai ministerija teatrui įsipareigojo sumokėti 20 tūkstančių litų.

Teisingumo ministerija savo iškilmėms pasirinko buvusio premjero Algirdo Brazausko žmonos Kristinos Brazauskienės viešbutį Vilniuje „Crowne Plaza“. Čia bus surengtas minėjimas ir priėmimas, kuriems jau skirta 50 tūkst. litų.

Žemės ūkio ministerija nutarė neatsilikti nuo kolegų ir savo darbuotojams lapkričio 19 dieną už 30 tūkst. litų nupirko Nacionalinio dramos teatro spektaklį „Žaldokynė“. Prieš tai dar bus surengtas minėjimas, kurio metu bus apdovanoti geriausi tarnautojai. Spektaklio ir iškilmių ministerijoje sąmata - 50 tūkst. litų.

REKLAMA

Krašto apsaugos ministerija savo jubiliejų švęs kartu su kariuomene lapkričio 23-iąją. Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje bei Šiauliuose kariams ir jų šeimoms bus surengti didžiuliai koncertai, kurie atsieis apie 380 tūkst. litų.

Kaune, Karininkų ramovėje, kariuomenės vadas generolas leitenantas Valdas Tutkus surengs priėmimą, į kurį pakviesti svečiai privalės nusipirkti bilietą už 150 litų. Tikimasi, kad surinktų pinigų pakaks puotos išlaidoms padengti. Planuojama, kad ji atsieis apie 30 tūkst. litų.

Kiek kainavo jau įvykę renginiai - mokinių piešinių konkursai, įvairūs minėjimai daliniuose, paradai, - Krašto apsaugos ministerijos atstovai tvirtino tikslios informacijos neturintys.

Finansų, Švietimo ir mokslo bei Užsienio reikalų ministerijos jubiliejinių iškilmių ar priėmimų rengti neketina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų