REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Smarkiai praretėjus Kauno „Žalgirio“ gynėjų grandžiai vis daugiau galimybių pasireikšti ir parodyti savo galimybes turi 22 metų 195 cm ūgio įžaidėjas Mantas Kalnietis, kuris demonstravo itin gerą sportinę formą pasiruošimo sezonui etape, bet susilaužė delnikaulį ir šešias savaites nesportavo.

REKLAMA
REKLAMA

Dabar jaunasis žalgirietis jau grįžo į aikštelę ir tapo vienu Kauno ekipos vedlių. BBL dvikovoje su „Šiauliais“ M.Kalnietis surinko 19 taškų, atkovojo 6 kamuolius ir atliko 8 rezultatyvius perdavimus, o savaitgalio LKL rungtynėse su Kėdainių „Nevėžio“ ekipa žalgirietis pelnė 16 taškų ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus.



- Prieš sezoną buvai puikios sportinės formos, bet trauma pakeitė planus. Ar pavyksta susigrąžinti turėtą formą?

REKLAMA

- Trauma sutrukdė, bet „Žalgiryje“ dabar tokia situacija, kad Willie Deane‘as iškrito iš rikiuotės ir mažų žaidėjų nėra labai daug. Todėl visiems krepšininkams užtenka laiko aikštelėje.

- Nors situacija nėra maloni, ji labai palanki?

- Smagu būti aikštelėje ir žaisti. Praėjusį sezoną buvo sunku konkuruoti „Žalgirio“ gynėjų tarpe, bet dabar tokia situacija, kad turiu galimybę žaisti daugiau. Liūdna, kad nepavyksta iškovoti pergalės Eurolygoje, bet, mano nuomone, nieko dar nepraradome. Pamažu judame į priekį, įsivažiuojame ir geriname savo sportinę formą.



- Ar aikštelėje jautiesi tvirčiau, labiau pasitiki savo jėgomis?

REKLAMA
REKLAMA

- Dar tikrai nesu geriausios sportinės formos, tačiau jaučiu, kad treneris pasitiki manimi, todėl yra lengviau psichologiniu požiūriu. Pernai žaisdavau vos po kelias minutes ir vėl sėsdavau ant suolo, o šįmet jau daugiau laiko praleidžiu aikštelėje. Tikiuosi, kad kuo toliau, tuo bus tik geriau.



- Savaitgalį „Žalgiris“ žaidė beveik be legionierių pagalbos.  Ar jaučiasi jų trūkumas, ar užtenka ir lietuvių?

- Aišku, trūkumas yra. Visi žaidžiame gana ilgai, todėl rungtynių pabaigoje jau pradedame pavargti ir turime dažniau keistis. Bet yra ir privalumų. Pavyzdžiui, nereikia bendrauti angliškai, susikalbame lietuviškai ir taip yra patogiau bei produktyviau.



- Kažkurį laiką spauda netilo apie „Žalgirį“ krečiančią krizę. Kokia dabar situacija klube?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Manau, kad viskas pamažu stoja į savo vietas ir klubas tvarkosi visas problemas. Jaučiasi, kad pamažu gerėja žaidimo kokybė. Sunkiai dirbame treniruotėse, kuriose praleidžiame daugiau laiko nei anksčiau. Beveik neturime laisvų dienų, stengiamės tobulinti žaidimą ir demonstruoti geresnius rezultatus.



- Ar jau pradeda jaustis pokyčiai, kuriuos įnešė naujasis vyriausiasis treneris Gintaras Krapikas?

- Jaučiasi, kad šiek tiek pasikeitė žaidimas tiek puolime, tiek gynyboje. Pasikeitė žaidimo schemos, prieš rungtynes detaliau analizuojame varžovus. Negalėčiau sakyti, kad naujojo trenerio sistema yra geresnė ar blogesnė, viską parodys rezultatai. Stengsimės, kad žaidimas gerėtų ir mūsų pastangos nenueitų perniek.

REKLAMA

- Kaip komanda nusiteikusi prieš Eurolygos rungtynes Prancūzijoje, juk žūtbūt reikalinga pergalė?

- Esame nusiteikę kovingai ir atiduosime visas jėgas. Kaip pasiseks, bus matyti per rungtynes, bet tikrai norisi iškovoti pergalę.

Praėjusiose Eurolygos rungtynėse Lenkijoje su Sopoto „Asseco Prokom“ klubu neblogai gynėmės, bet ne viskas sekėsi puolime. Labai daug klydome ir aš pats padariau klaidų. Galbūt šiek tiek perdegėme, nes labai norėjome laimėti. Be to, kol kas ir pataikymo procentas gana prastas. Šiuos dalykus pataisius galima būtų mąstyti apie geresnius rezultatus.

Arijus Žakas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų