REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kadenciją baigiantis Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo (LVAT) pirmininkas Virgilijus Valančius neatsisako ketinimų siekti teismo pirmininko kėdės antrai kadencijai.

REKLAMA
REKLAMA

Savo pasiryžimą jis motyvuoja konkurencijos siekiu ir darbų tęstinumu.

„Aš palaikau bet kokias iniciatyvas, kad būtų skatinama konkurencija, vienas iš tų motyvų - kad konkuruotų kuo daugiau asmenų į tam tikras pozicijas - mane ir paskatino. Kitas motyvas - tam tikra vizija dėl pradėtų darbų tęstinumo“, - pirmadienį po susitikimo su prezidentu Valdu Adamkumi žurnalistams sakė V.Valančius.

REKLAMA

Tuo metu prezidentas pakartojo, kad būtina teismų vadovų rotacija.

„Prezidentas šį principą yra jau išsakęs - kad pasisako už rotaciją, tai yra principas, kuris padeda atsinaujinti teismų veiklai“, - pirmadienį sakė prezidento atstovė spaudai Rita Grumadaitė.

Jos teigimu, prezidentas padėkojo V.Valančiui už šešerių metų darbą, aptarė teismo veiklą, galimybes ją tobulinti ir būdus, kaip pagreitinti susikaupusių bylų nagrinėjimą.

REKLAMA
REKLAMA

Ji taip pat patvirtino, kad be V.Valančiaus, LVAT pirmininko kėdės siekia dar du kandidatai. Tai - šio teismo teisėjas Artūras Drigotas ir, neoficialiomis žiniomis, šio teismo teisėjas - Stasys Gagys.

R.Grumadaitė sakė negirdėjusi apie ketinimus dar kartą pratęsti paraiškų šioms pareigoms užimti pateikimo terminą. V.Valančiaui galimybes eiti pareigas antrą kadenciją R.Grumadaitė komentavo trumpai.

„Pagal esamą procedūrą pirmiausia yra atleidžiamas pirmininkas iš pareigų ir tik po to prasideda kandidatų atranka“, - sakė ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmą kartą atranka į atsilaisvinančią LVAT pirmininko vietą paskelbta spalio 23 d. Tuomet sulaukta V.Valančiaus ir A.Drigoto paraiškų.

Prezidentas Valdas Adamkus nutarė iki lapkričio 7 d. pratęsti terminą. Tuomet prezidento patarėja teisės klausimais Aušra Rauličkytė svarstė, kad greičiausiai LVAT teisėjai nespėjo sudalyvauti atrankoje, nes iš 15 teismo teisėjų tik du registravosi atrankai.

Valstybės vadovas ne kartą yra pasisakęs už teismų vadovų rotaciją, nors Teismų įstatymas numato galimybę tam pačiam asmeniui eiti teismo pirmininko pareigas dvi kadencijas iš eilės.

REKLAMA

Vyriausiojo administracinio teismo pirmininku gali tapti tik šio teismo teisėjas.

Nespėjus iki lapkričio 11 d. paskirti naujo Vyriausiojo administracinio teismo pirmininko šis teismas be vadovo neliks. Prezidentui atleidus V.Valančių pareigas eiti automatiškai pradės jo pavaduotojas Ričardas Piličiauskas.

Vyriausiojo administracinio teismo pirmininką skiria ir atleidžia prezidentas Teisėjų tarybos patarimu. V.Valančius pareigas ėjo šešerius metus, šiuo metu kadencija sutrumpinti iki penkerių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų