REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo nario duoną krimsti pasirinkę išrinktieji parlamentarai dabartinėse darbovietėse jau raito prašymus atleisti iš pareigų. Jie liūdi atsisveikindami su kolegomis, tačiau ašarų nebraukia, rašo „Lietuvos žinios“.

REKLAMA
REKLAMA

Naujai išrinktieji parlamentarai su Seimo nario pareigomis nesuderinamų darbų turi atsisakyti iki lapkričio 17-osios. Įstatymai numato, kad parlamentarų darbas nesuderinamas su jokiomis kitomis pareigomis valstybės įstaigose ir organizacijose, taip pat su darbu verslo, komercijos bei kitose privačiose įstaigose ar įmonėse. Tačiau Seimo nariams leidžiama gauti pajamų iš kūrybinės ar mokslinės veiklos.

REKLAMA

LŽ kalbinti kai kurie parlamento naujokai jau pasiprašė atleidžiami iš dabar einamų pareigų. Eidami į Seimą jie tikisi atversti naują gyvenimo puslapį.

Lengvai apsisprendė

Seimo pirmininkas Česlovas Juršėnas parlamente užregistravo projektą, kuriuo iš Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro (LGGRTC) generalinės direktorės pareigų siūlo atleisti būsimosios kadencijos kolegę Dalią Kuodytę.

Į permainas karjeros srityje D.Kuodytė žiūri paprastai. „Ten, kur yra pradžia, būna ir pabaiga“, - įsitikinusi ji. Paskutines dienas LGGRTC direktorės kėdėje skaičiuojanti moteris pasakojo, kad apsispręsti, eiti dirbti į Seimą ar ne, jai nebuvo labai sunku. „Sprendžiau, sprendžiau ir nusprendžiau. Juk mano kandidatavimas į Seimą buvo logiškas ir nuoseklus žingsnis“, - tikino D.Kuodytė.

REKLAMA
REKLAMA

Būsimoji parlamentarė į Seimą eina žinodama, ką stengsis nuveikti ir kokių darbų imsis. Tačiau kol kas D.Kuodytė apie juos kalbėti nenori. „Fantazijų nepasakosiu. Darbas Seime yra specifinis, vėliau matysime, ką iš suplanuotųjų dalykų pavyks padaryti“, - paaiškino ji.

Vakarėlio neplanuoja

LGGRTC liks ne tik be D.Kuodytės, iš šios įstaigos Genocido ir rezistencijos tyrimo departamento direktoriaus pareigų traukiasi ir Arvydas Anušauskas. Į Seimą išrinktas istorikas jau parašė prašymą atleisti jį iš einamų pareigų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

12 metų LGGRTC išdirbęs A.Anušauskas apgailestauja, kad tenka atsisveikinti su mėgstamu darbu ir kolegomis. „Tačiau gyvenimas nestovi vietoje. Apgailestaudamas dėl išėjimo, svarstau apie tai, ką galiu nuveikti dirbdamas Seime“, - pasakojo jis.

A.Anušauskas neplanuoja bendradarbiams surengti atsisveikinimo vakarėlio. „Atsisveikinsiu, ir tiek. Išeinu į Seimą, bet tai nereiškia, kad mirštu, su kolegomis bendrausiu ir toliau“, - šypsojosi jis.

Palieka tris darbus

Socialdemokratas Vytenis Andriukaitis į Seimą sugrįš po ketverių metų pertraukos. Pastaruosius kelerius metus jis buvo pasinėręs ne vien į politiką, bet ir vadovavo Socialinių ir ekonominių tyrimų institutui, taip pat puse etato dirbo gydytoju ir buvo Lietuvos rankinio federacijos prezidentas.

REKLAMA

V.Andriukaitis jau pasiprašė atleidžiamas iš visų šių pareigų. „Gaila, labai gaila, - prisipažino politikas. - Nuveikėme daug gerų darbų, atlikome naudingų projektų.“ Su kai kuriais kolegomis būsimasis parlamentaras jau pakėlė atsisveikinimo taures. Tačiau V.Andriukaitis didžiausias ateities viltis sieja su būsimosiomis pareigomis Seime. „Jei subursime tvirtą komandą, pertvarkysime Lietuvą“, - įsitikinęs jis.

Dainos netrukdys

Šou pasaulį palieka ir rimtam darbui ketina atsidėti ir Tautos prisikėlimo partijos pirmininkas Arūnas Valinskas. Tačiau kai kurie į Seimą patekę žvaigždžių partijos atstovai jau pareiškė, kad scenos ir koncertų visiškai neatsisakys. Į juos A.Valinskas nelinkęs žiūrėti kreivai. „Įstatymai nedraudžia kūrybinės veiklos. Jeigu parlamentarė Dalia Teišerskytė nori rašyti žodžius dainoms, o Inga Valinskienė dainuoti - prašome“, - sakė jis.

Į Seimą masiškai skuba ir savivaldybių tarybų nariai. Vakar Vyriausiajai rinkimų komisijai prašymus nutraukti savivaldybės tarybos nario įgaliojimus buvo pateikę 18 politikų.

Roberta Tracevičiūtė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų