REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Beveik prieš du mėnesius mūsų žemišką pasaulį paliko 46 m. ėjęs poetas, daugybės dainų tekstų autorius, lietuvių literatūros mokytojas Robertas Danys. Poetui atminti Vilniaus mokytojų namuose per penktadienio vakarą surengtą koncertą skambėjo jo bičiulių atliekamos dainos, rašo „Respublika“.

REKLAMA
REKLAMA

Skambėjo eilės

Tą vakarą netrūko liūdnai gražių kalbų. „Niekas nežino, kada mes sustosime nešti savo šapą, savo spyglį. Kelionės pabaiga neaiški ir ne nuo mūsų priklauso. Kai netenki bičiulio, jautiesi kaip augantis medis, kurio apatines šakas jau kapoja...“ - susimąstyti vertė Gedimino Storpirščio, tą vakarą savo atliekamas dainas paskyrusio R.Daniui, žodžiai.

REKLAMA

Dainavo ne tik žinomi Lietuvos bardai G.Storpirštis, Domantas Razauskas, Olegas Ditkovskis ir Saulius Bareikis. Scenoje pasirodė ir geras R.Danio bičiulis rašytojas Aidas Marčėnas, muzikantas Andrius Kulikauskas, vibrafonu skambino Marius Šimkūnas.

„Ateina vakaras plonom šakų kojytėm. / Ir tu jauti, kaip angelai prabyla. / Ir kaip pasaulis sukasi mažytis, / Tavam delne sukaupęs visą tylą“, - poeto R.Danio eilės atgimė iš jo mylimos žmonos Kristinos lūpų.

REKLAMA
REKLAMA

„Mokė nuoširdumo“

R.Danys dainuojamosios poezijos koncertuose tarsi turėjo savo nuolatinę vietą. Salėje ir tam tikra prasme nuolatinę vietą scenoje - per savo kūrybą, poeziją. Pagal R.Danio tekstus sukurta daugybė dainų, ne vieną jų dainuoja jau kelios kartos.

R.Danys buvo poetas piligrimas, skaitydamas savo poeziją apkeliavo daugybę Lietuvos kaimų ir miestelių, kartu su O.Ditkovskiu rengdavo poezijos ir muzikos vakarus. Liko nebaigta paskutinė poeto knyga, kurią jis kaip tik rengė spaudai.

Dainavo tą vakarą ir R.Danio mokiniai iš Vilniaus vidurinės mokyklos „Lietuvių namai“. „Kaip mokytojas jis mums davė labai daug. Atskleidė nežinomus pasaulius, mokė nuoširdumo, mokė turėti savo nuomonę, o ne aklai priimti primestą“, - kalbėjo jie.

Už koncerto bilietus surinkti pinigai bus skirti poeto šeimai.

Gintarė Šatkauskaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų