REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

D. Britanijos savaitraštis „The Sunday Times“, remdamasis oficialiais vyriausybiniais šaltiniais, rašo, kad šalies specialiosioms tarnyboms žinoma apie ištisą su „Al Qaeda“ susijusių islamo ekstremistų kuopelių tinklą. Jos įsikūrusios Londone, Birmingeme ir Lutone.

REKLAMA
REKLAMA

D. Britanijos gynybos ministerijos žvalgybos valdybos, MI5 kontržvalgybos tarnybos ir specialiojo policijos kovos su terorizmu padalinio parengtame dokumente teigiama, kad D. Britanijos teritorijoje yra „keli tūkstančiai“ islamo ekstremistų. Didžioji jų dalis – šalyje gimę ir užaugę 18–30 metų vyrai. Daugelis jų buvo apmokyti teroristų stovyklose užsienyje ir planuoja teroro aktus ne tik pačioje Anglijoje, bet ir kitų valstybių teritorijoje.

REKLAMA

Žvalgybos duomenimis, šie ekstremistai kilę iš Pakistano, Irako, kitų Artimųjų Rytų valstybių bei iš šiaurės ir rytų Afrikos į D. Britaniją emigravusių asmenų šeimų. Šalies vidaus reikalų ministerijos duomenimis, nuo 2001 m. saugumo tarnybų pastangomis buvo sulaikyta daugiau nei 1200 teroristine veikla įtariamų šalies piliečių.

Remdamasis šalies žvalgybos tarnybų parengta ataskaita „Sunday Telegraph“ rašo, kad šiuo metu D. Britanijoje veikia apie 200 teroristų kuopelių, įsitraukusių į mažiausiai 30 sąmokslų.

Savaitraštis primena, kad D. Britanijoje gyvena apie 1,5 mln. musulmonų, iš jų apie milijoną – Londone. Birmingeme gyvena apie 150 tūkstančių musulmonų, Lutone –apie 27 tūkstančius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų