REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Indijoje sparčiai išaugo savižudybių, kurios siejamos su finansinės krizės sukelto šoko padariniais, skaičius, rašo „Financial Times“. Dienraščio teigimu, didelius nuostolius patyrę ir į skolas įbridę investuotojai renkasi būtent tokią išeitį iš susidariusios padėties.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusį mėnesį Indijoje kilusi savižudybių banga, kuri siejama su pasauline finansų krize, sukėlė susirūpinimą dėl nepatyrusių investuotojų ir besiskolinančiųjų pažeidžiamumo vienoje sparčiausiai augančių pasaulio šalių, kuri savo perspektyvomis ir lengvais kreditais patraukė daugelio investuotojų bei verslininkų dėmesį.

REKLAMA

Mumbajuje veikiančios savižudybių prevencijos tarnybos „Aasra“ vadovas Johnas Thomasas dienraščiui sakė, kad savižudybių skaičius išaugo dėl finansinio spaudimo. Pasak jo, žmonės žudosi susidūrę su globalizacija ir su skolomis siejamais sunkumais. „Daugybė žmonių gyvena ne pagal savo galimybes“, - pastebėjo jis.

Indijoje plačiai nuskambėjo žiniasklaidos pranešimai apie ranką prieš save pakėlusius biržos maklerius, palūžusius po precedento neturinčio akcijų indeksų smukimo praėjusį mėnesį.

Nepaisant Indijos premjero Manmohano Singho patikinimų, kad šalis pajėgi atlaikyti finansinę krizę, mirtis kai kuriems investuotojams yra priimtinesnė už gėdą dėl finansinių praradimų ir skolų. Indijoje, vienoje sparčiausiai augusių pasaulio šalių, oficialiais duomenimis 2006 m. nusižudė daugiau nei 118 000 žmonių – 34 proc. daugiau, nei per praėjusį dešimtmetį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų