REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per šventinį Darbo partijos (DP) suvažiavimą jos pirmininkas Viktoras Uspaskichas kritikavo nueinančią valdžią, prezidentą, prisiminė „mutantus“ ir grasino Lietuvą skųsti Strasbūrui, jeigu jis ir jo partija būtų nuteisti.

REKLAMA
REKLAMA

„Darbiečių“ lyderis iš suvažiavimo tribūnos deklaravo, kad partija nusiteikusi draugiškai visų atžvilgiu, yra tolerantiška, kita vertus, griežtų žodžių jis negailėjo buvusių bendražygių ir dabartinės valdžios adresu.

REKLAMA

Pasak V.Uspaskicho, nueinanti Gedimino Kirkilo Vyriausybė Lietuvai paliko bombą - prastą ekonominę ir finansinę padėtį. DP pirmininko teigimu, toli gražu ne dėl visko kalta pasaulinė finansinė krizė.

„Ne pasaulinė krizė privertė taikyti dvigubus standartus, didinti korupciją. Ne pasaulinė krizė pusvelčiui atidavė „Alitą“, „Lietuvos dujas“, Vakarų skirstomuosius tinklus ir ne pasaulinė krizė sukūrė „Leo LT“. Jis reikalingas, bet kam užstatyti visą valstybės turtą, - tvirtino V.Uspaskichas. - (...) Ir daug kitų panašių veiksmų, kurie daryti prezidentui pritariant ar net tiesiogiai dalyvaujant.“

REKLAMA
REKLAMA

DP vadovo teigimu, atėjusi į valdžią 2004 m. partija ėmė kovoti su blogybėmis, todėl „tapo pavojinga klanui“, kuris prieš DP pasinaudojo ir „mus išdavusiais parsidavėliais mutantais“.

V.Uspaskichas pareiškė, kad baudžiamoji byla prieš partiją yra sufabrikuota, jos liudytojai gąsdinami, o kai kurie neva vaišinami konjaku, kad tik ką nors papasakotų.

„Įrodysime savo tiesą jeigu ne Lietuvoje, tai Strasbūre (Europos Žmogaus Teisių teisme - BNS). Tai darysime ne norėdami apšmeižti Lietuvą, o apsaugoti ją nuo teisinio nihilizmo“, - tvirtino politikas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu Vilniaus apygardos teisme nagrinėjama baudžiamoji byla, kur DP, kaip juridinis asmuo, jos pirmininkas V.Uspaskichas, jo pavaduotojas Vytautas Gapšys ir kiti nariai kaltinami apgaulingos buhalterinės apskaitos organizavimu, neteisingų duomenų DP buhalterijoje naudojimu, tų duomenų įrašymu į deklaracijas ir įgaliotoms institucijoms pateikimu, apgaulingų pareiškimų apie partijos turtą ir veiklą teikimu valstybės institucijoms gaunant valstybės dotaciją ir tuo padarant didelę žalą valstybei.

Prokurorų duomenimis, DP neįtraukė į buhalterinę apskaitą daugiau kaip 24 mln. litų pajamų ir apie 23 mln. išlaidų, bei nesumokėjus apie 4 mln. litų mokesčių.

REKLAMA

Per suvažiavimą „darbiečių“ vadovas deklaravo, kad partija niekam neketina keršyti.

Baigdamas kalbą V.Uspaskichas taip pat užsiminė apie siekį suvienyti panašios ideologijos politikus, kad į kitus Seimo rinkimus jie eitų vieninga jėga.

DP įkurta 2003 m. spalio 18 d. Kėdainių milijonieriaus V.Uspaskicho iniciatyva. Partija deklaruoja turinti beveik 13 tūkst. narių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų