REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį pasibaigus paraiškų priėmimo terminui paaiškėjo, kad atrankoje į Vyriausiojo administracinio teismo (VAT) pirmininko pareigas dalyvauti trys teisėjai.

REKLAMA
REKLAMA

Anksčiau dokumentus buvo pateikę VAT pirmininkas Virgilijus Valančius, kurio įgaliojimai šiame poste baigiasi kitą savaitę, ir šio teismo teisėjas Artūras Drigotas.

REKLAMA

Neoficialiomis žiniomis, pratęsus atrankos terminą pretenduoti į VAT vadovus ryžosi dar vienas šio teismo teisėjas – Stasys Gagys.

Pirmą kartą atranka į atsilaisvinančią VAT pirmininko vietą paskelbta spalio 23 d. Tuomet sulaukta V. Valančiaus ir A. Drigoto paraiškų.

Prezidentas Valdas Adamkus nutarė iki lapkričio 7 d. pratęsti terminą. Tuomet prezidento patarėja teisės klausimais Aušra Rauličkytė svarstė, kad greičiausiai VAT teisėjai nespėjo sudalyvauti atrankoje, nes iš 15 teismo teisėjų tik du registravosi atrankai.

REKLAMA
REKLAMA

Ar bus dar kartą pratęsta pretendentų atranka, Prezidentūra spręs pirmadienį. Pirmadienį numatomas ir V. Adamkaus susitikimas su kadenciją baigiančiu VAT pirmininku V. Valančium.

Valstybės vadovas ne kartą yra pasisakęs už teismų vadovų rotaciją, nors Teismų įstatymas numato galimybę tam pačiam asmeniui eiti teismo pirmininko pareigas dvi kadencijas iš eilės.

Vyriausiojo administracinio teismo pirmininku gali tapti tik šio teismo teisėjas.

Nespėjus iki lapkričio 11 d. paskirti naujo Vyriausiojo administracinio teismo pirmininko šis teismas be vadovo neliks.

Prezidentui atleidus V. Valančių pareigas eiti automatiškai pradės jo pavaduotojas Ričardas Piličiauskas.

Vyriausiojo administracinio teismo pirmininką skiria ir atleidžia prezidentas Teisėjų tarybos patarimu. Jo kadencija trunka penkerius metus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų