REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ekologinis judėjimas veikia ne tik mados pasaulį, gyvenimo būdą, bet ir asmeninį gyvenimą. „Žaliąją religiją“ išpažįstantys vienišiai ieško sau į porą žmogaus, kurio pažiūros ir vertybės taip pat būtų „žalios“. Tokias paieškas palengvina specialūs pažinčių tinklapiai.

REKLAMA
REKLAMA

„Green dating“ – „žaliojo flirto“ tendencija, kaip ir dauguma naujovių, atsirado JAV, o dabar populiarėja ir Europoje. „Žaliesiems“ vienišiams labiau nei vidutiniam piliečiui rūpi ekologinės problemos, jie jaučiasi atsakingi už planetos ateitį ir nori, kad jų gyvenimo draugo pasaulėžiūra būtų tokia pati. Ieškant partnerio šiuo atveju svarbiausiu pasirinkimo kriterijumi tampa panašios vertybinės nuostatos.

REKLAMA

„Žaliojo“ flirto gimtine galima laikyti nedidelį JAV Ohajo valstijos miestelį Pickeringtoną. Čia dar 1985 metais buvo pradėtas leisti pažinčių skelbimų laikraštėlis „progresyviems vienišiams“, t. y. tiems, kuriems itin rūpi aplinkos ir gyvūnijos apsaugos problemos. Atsiradus internetui bendravimo galimybės dar labiau išsiplėtė. Šiame segmente, ko gero, sėkmingiausias nuo 1995 metų veikiantis portalas „GreenSingles.com“. Tačiau matyti, jog į tinklapio atnaujinimą nuo jo įkūrimo pradžios nebuvo daug investuota.

REKLAMA
REKLAMA

Vizualiai kur kas pažangesnis atrodo tinklapis „EarthWiseSingles.com“. Čia savo bendraminčių ieško ne tik ekologijos problemomis besidomintys žmonės, bet ir ekologiniu ūkininkavimu užsiimantys sodininkai, daržininkai, gyvulių augintojai. Trijų mėnesių registracija šiame tinklapyje kainuoja 15 dolerių.

Europoje tokios specializacijos pažinčių tinklapių pasiūla dar gana menka. Pavyzdys galėtų būti organizacijos „Greenpeace“ Šveicarijoje pradėtas projektas „lovepeace.ch“.

Įprastuose pažinčių tinklapiuose partnerių ieškoma pagal labai įvairius kriterijus: amžių, gyvenamąją vietą, išsilavinimą, išvaizdą, pomėgius. Tačiau daugelis „žaliųjų“ vienišių teigia, jog partnerio paieškos šiuose tinklapiuose jiems buvo nesėkmingos. Savo antrąją pusę jiems pavyko rasti tik prisiregistravus ekologiškos specializacijos svetainėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Akivaizdu, kad tokiuose tinklapiuose susipažinę „žalieji“ vienišiai ir realiam pasimatymui renkasi gamtą ar vegetarišką restoraną.

Galima netgi sudaryti savotišką „žaliųjų“ vienišių meilės istorijos schemą: „ekologinis“ pažinčių tinklapis, vakarienė bio žvakių šviesoje ir galiausiai – bendras gyvenimas ekologiškame, energiją taupančiame name.

Beje, JAV pažinčių rinka ekologines vertybes išpažįstantiems vienišiams žada pasiūlyti „Speed-Dating“ - dar vieną greitą būdą susipažinti.

Šaltinis: „Welt“

„News Bridgepix“ nuotr.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų