REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos apeliacinis teismas buvusiam Vilniaus savivaldybės tarybos nariui Algiui Baranauskui už didesnio negu 250 minimalių gyvenimo lygių kyšio reikalavimą skyrė pusketvirtų metų laisvės atėmimo bausmę.

REKLAMA
REKLAMA

Taip teismas pakeitė Vilniaus apygardos teismo birželio pabaigoje priimtą nuosprendį, kuriuo A.Baranauskui buvo skirta teisės dirbti valstybės tarnyboje atėmimo bausmė trejiems metams už piktnaudžiavimą tarnybine padėtimi, pranešė Apeliacinis teismas.

REKLAMA

Buvusį socialliberalą A. Baranauską Apeliacinis teismas nuteisė už tai, kad būdamas Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nariu ir šios savivaldybės Miesto plėtros komiteto nariu, savo naudai tiesiogiai reikalavo didesnės negu 250 MGL vertės, tai yra 250 tūkst. litų, kyšio iš verslininkų už teisėtą veikimą vykdant įgaliojimus.

A. Baranauskas siekė tapti vieno sveikatingumo komplekso akcininku, rengė priešprojektinius Naujininkuose esančio ir „Lukoil Baltija“ priklausančio sklypo planus, o nepavykus įgyvendinti sumanymo išplėsti sveikatingumo kompleksą, reikalavo ketvirčio milijono litų atlyginimo už atliktus darbus iš „Lukoil Baltija“ vadovo I.Paleičiko ir kitų verslininkų.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus apygardos prokuroras teismo prašė A.Baranausko veiką perkvalifikuoti iš piktnaudžiavimo į kyšio reikalavimą, nes reikalaudamas kyšio, A. Baranauskas stabdė detaliojo plano tvirtinimą Vilniaus miesto savivaldybėje ir grasino imtis priemonių, jog Vilniaus apskrities viršininko administracija nutrauks valstybinės žemės nuomos sutartį.

Lietuvos apeliacinio teismo kolegija padarė išvadą, kad pirmosios instancijos teismo išvada apie tai, kad A. Baranausko veiksmuose nebuvo kyšininkavimo požymių, prieštarauja byloje surinktiems įrodymams. Vilniaus apygardos teismas šią vasarą buvo nusprendęs, kad A. Baranausko veiksmuose yra piktnaudžiavimo siekiant asmeninės turtinės naudos, o ne kyšininkavimo požymių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Teismo nuomone, A. Baranauskas neturėjo jokių teisių reikalauti 250 tūkst. litų iš I.Paleičiko ir kitų verslininkų, kadangi jis kaip fizinis asmuo neturėjo jokių teisių į sklypą, o A. Baranauskui už jo paties iniciatyva pristatomas idėjas niekas nesutiko mokėti atlyginimo, todėl jis minėto ketvirčio milijono litų reikalavo pasinaudodamas savo įgaliojimais, įtaka ir pareigomis Vilniaus miesto savivaldybės Miesto plėtros komitete.

Šis sprendimas dar gali būti skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Praėjusios kadencijos tarybos nariu A.Baranauskas tapo priklausydamas Naujajai sąjungai (socialliberalams), tačiau 2006-aisiais pašalintas iš partijos, kai jo ir dar kelių socialliberalų balsai lėmė sėkmingą interpeliacijos baigtį buvusiam sostinės merui Artūrui Zuokui.

Apie tai – LNK žinių videoreportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų