REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jis tikra legenda. Jo plokštelių kolekcija, sukaupta per daugiau nei du dešimtmečius, tokia didelė, kad jis joms paskyrė net 2 namus.

REKLAMA
REKLAMA

Pats įsikraustė gyventi kitur, nes ten paprasčiausiai neliko vietos. Dar jam priklauso viena populiariausių radijo laidų, per pusę šimto rinkinių, kelios įrašų kompanijos, vardiniai apdovanojimai ir net kasmetinis festivalis.  

REKLAMA

Gruodžio 13 d. „Sobieski Uogos: Gravity B-Day“ renginyje su septintuoju gimtadieniu, bene garsiausią sostinės klubą, sveikins pats Gilles Peterson.  Tokių muzikos mylėtojų iš didžiosios M pasaulyje yra labai nedaug. Jo nuopelnai muzikai tiesiog nesuskaičiuojami. Nes viskas, ką jis daro yra tikra ir, be jokios abejonės, sėkminga. Daugybės muzikos žvaigždžių, net tokių kaip  „Jamiroquai“ ar Roni Size, herojumi esantis britas pirmą kartą atvyksta į Lietuvą.  

REKLAMA
REKLAMA

Turi nuosavą muzikos festivalį  

Jis yra pirmo ryškumo radijo žvaigždė, visame pasaulyje transliuojamos ir viso pasaulio muziką pristatančios „BBC Radio 1“ laidos „Worldwide“ autorius. Kiekvieną savaitę milijonus klausytojų pritraukiantis 44-erių vedėjas pelnytai yra lyginamas su amžiną atilsį radijo didžėjumi John Peel'u. Tiesiog sunku surasti žmogų, kurio  įtaka ir populiarumas būtų bent panašus į jo. Tiesa, pats Gilles Peterson net supyksta, kai spaudoje pavadinimas naujuoju John Peel. Bet tik dėl vienos priežasties – iš kuklumo, „Gravity“ gimtadienio svečias neleidžia savęs lyginti su jo mokytoju ir autoritetu.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vieną didžiausių auditorijų pasaulyje turinti laida „Worldwide“ labai populiari ne tik D. Britanijoje, bet ir Australijoje, Naujoje Zelandijoje ir Singapūre. Be to, Gilles Peterson laidos puslapis „BBC Radio 1“ tinklapyje yra pats lankomiausias, o jo laidas groja avialinijų „British Airways“ lėktuvuose. Lyg to būtų maža, Gilles turi savo muzikinius apdovanojimus - „Worldwide Music Awards”, taip pat savo vardinį festivalį “Worldwide”, kurį kiekvienais metais rengia Prancūzijoje ir Singapūre.  

Jo palaiminimo meldžia naujieji talentai

Gilles Peterson yra laikomas acid jazz stiliaus išradėju ir bene didžiausiu new jazz, house, funk, latin muzikos autoritetu. Suprantama, kodėl jam savo įrašus siunčia tūkstančiai naujųjų talentų iš viso pasaulio. Ne vienam Gilles Peterson radijo laida, jo įrašų kompanijos ir pažintys atvėrė duris į muzikos pasaulį. Ne išimtis ir Mario Basanov ir Vidžio tandemas, kurių kompozicija „Test“ pirmiausia pakliuvo į Gilles rankas. Kas buvo toliau, visi jau žinome.  

Plakatuose Gilles Peterson visuomet rašomas pirmose eilėse ir didžiausiu šriftu, nes jis ne šiaip sau supermenas. Britas išleido rekordiškai daug - per 50 įvairiausių kompiliacijų (jų tiek daug, kad seniausiai niekas nebeskaičiuoja). Be to, jis yra net trijų galingų įrašų kompanijų įkūrėjas. Prieš 21 metus Gilles Petterson kartu su Eddie Piller atidarė legendinę „Acid Jazz“, prieš 18-a - gausiai apdovanotą „Talkin' Loud““, o prieš dvejus metus ir „Brownswood“ muzikos leidyklą. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų