REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pavadinti tai, kas įvyko ties Raseinių rajono Butkiškės kaimu, laimingai pasibaigusia avarija neapsiverčia liežuvis.

Vėlų trečiadienio vakarą į magistralę Klaipėda-Vilnius ties šiuo Ariogalos seniūnijos kaimu išėjo septynių telyčių banda. Mėgindamas apvažiuoti gyvąją kliūtį, apsivertė naujintelaitis automobilis „VW Caddy“, kuriuo važiavo sutuoktiniai iš Kauno.

REKLAMA
REKLAMA

Išgelbėjo saugos diržai

Prie vairo sėdinti 31 metų moteris dar bandė sukti į kairę, tačiau automobilį sumėtė ir šis, kelis kartus apsivertęs, atsidūrė dešiniajame kelkraštyje.

REKLAMA

“VW Caddy“ po kelią besiblaškančių gyvulių nekliudė, tačiau iš paskos ta pačia Kauno kryptimi važiuojančiam 30-mečiam klaipėdiečiui to išvengti nepavyko. Po susidūrimo su jo apynauju „VW Golf“ veršis krito iš karto.

Tiesiog per stebuklą nei „VW Caddy“ ekipažas, nei sutuoktinių likimo draugas iš „VW Golf“ nenukentėjo - išgelbėjo saugos diržai.

Tačiau kažin ar tokia įvykio baigtis guodžia į kelią išėjusios bandos savininkę iš netoliese esančio Butkiškės kaimo. Vakar, kalbėdama su LŽ žurnaliste, ši 53 metų ūkininkė nesuvaldė ašarų. Moters įsitikinimu, jos gyvulius, dėl kurių įvyko nelaimė, bandyta pavogti.

REKLAMA
REKLAMA

Kamuoja įtarimai

„Kito paaiškinimo neturiu, - teigė ūkininkė. - Juk gyvuliai ganėsi už dviejų kilometrų esančioje ganykloje. Ši buvo aptverta. Užteko jiems ir žolės.“ Po įvykio moteris ganyklą juosusios vielos neberado. Maža to - ne į namų, o į priešingą pusę patraukę gyvuliai, kad pasiektų kelią, turėjo pereiti mišką ir du pakeliui esančius kaimus.

Tai ne pirma panaši nelaimė, nutinkanti šiai ūkininkei. Prieš 3 metus vos už keliolikos kilometrų nuo dabartinės įvykio vietos jau buvo partrenktos jos karvės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuomet nelaimė įvyko apie pusę keturių nakties. Dvi važiuojamoje kelio dalyje atsidūrusias karves užmušė keleivinis autobusas, vieną - jį lenkęs vilkikas. Ir tada, laimė, apsieita be žuvusių ar sužeistų žmonių, nors autobuse keleivių buvo.

Dar negrąžino skolų

Nors tada ūkininkė atsipirko tik administraciniu protokolu, nelaimės padariniai jai kainavo apie 40 tūkst. litų. Į šią sumą įtraukta ir suma už žuvusius gyvulius, kurių moteriai neatidavė - jie buvo sudeginti.

Policija tada jai skyrė minimalią 100 litų baudą. Tačiau nemažą sumą prisiteisė draudikai, kurių paslaugomis naudojosi autobuso ir vilkiko savininkai.

REKLAMA

Su draudikais, padedama gerų žmonių, moteris jau atsiskaičiusi. Tačiau dar neatidavė skolų tiems, kurie sunkiu momentu ištiesė pagalbos ranką.

Ir tada, pašnekovės įsitikinimu, jos gyvulius bandyta pavogti - iš bandos, kurioje ganėsi 18 karvių, išsivestos tik 3. Tada rasta prakirpta ganyklą juosusi viela. Moteris buvo kreipusis pagalbos į policiją, tačiau pareigūnai įtariamųjų nerado.

Ir dėl trečiadienio vakaro įvykių baudžiamoji byla nebus keliama - nėra sužeistų. Tačiau ūkininkės greičiausiai ir vėl laukia tūkstantiniai draudikų ieškiniai.

Greta Čižinauskaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų