REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo valdžios pyragų dalybos

Valdančiąją daugumą kuriančių centro dešinės partijų atstovai įpusėjo Seimo postų dalybas. Ketvirtadienį derybininkai sutarė dėl pusės komitetų pirmininkų postų. Anksčiau buvo nuspręsta, kad Tautos prisikėlimo partijos (TPP) nariui tapus Seimo pirmininku, trijų likusių koalicijos partnerių atstovai pretenduos į parlamento vicepirmininkų kėdes.

REKLAMA
REKLAMA

Liberalų ir centro sąjunga (LiCS) jau įvardijo į šias pareigas siūlysianti dabar pirmojo Seimo pirmininko pavaduotojo pareigas einantį Algį Čapliką.

REKLAMA

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) kandidatas į parlamento vicepirmininkus ir tuo pačiu Europos reikalų komiteto vadovus - buvęs krašto apsaugos ministras Česlovas Stankevičius.

Neatmetama galimybė, kad vėliau konservatoriai sieks ir dar vieno Seimo vicepirmininko vietos. Į ją pretenduotų Jurgis Razma.

Kol kas vienintelis Liberalų sąjūdis neįvardijo savo kandidato į parlamento pirmininko pavaduotojus. Pasak šios partijos derybininko Arūno Štaro, jų kandidatas priklausys nuo to, kokių komitetų vadovų kėdes partija gaus.

REKLAMA
REKLAMA

BNS žiniomis, ši partija į parlamento vicepirmininkus gali siūlyti Algį Kašėtą arba Kęstutį Glavecką. Abiejų pavardės minimos ir kaip galimų komitetų pirmininkų.

J.Razmos teigimu, partneriai sutarė, kad Seimo Sveikatos reikalų, Socialinių reikalų ir darbo, Aplinkos apsaugos, Švietimo, mokslo ir kultūros komitetams vadovaus TS-LKD frakcijos nariai.

„Atrodo, niekas nebesiginčijama, kad TPP frakcijai galėtų atitekti Valstybės valdymo ir savivaldybių bei Ekonomikos komitetų vadovų pareigos, - ketvirtadienį pranešė J.Razma. Dėl kitų komitetų pirmininkų dar šiek tiek diskutuojame.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vadovauti vienam svarbiausių parlamento komitetų - Biudžeto ir finansų - pageidauja Liberalų sąjūdis bei TS-LKD.

Į Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto vadovus pretenduoja visų keturių valdančiųjų frakcijų nariai, Teisės ir teisėtvarkos komiteto - liberalcentristai su konservatoriais.

Jau nutarta, kad Audito komiteto pirmininko vieta bus pasiūlyta opozicijai.

„Tikrai labai į priekį pasistūmėjome, nes aštuoni iš penkiolikos komitetų jau aiškūs. Liko kai kurių nesutarimų, tikėtina, kad jie bus rytoj išsklaidyti“, - ketvirtadienį pasibaigus deryboms žurnalistams teigė LiCS atstovas Žilvinas Šilgalis.

Po Seimo rinkimų keturios partijos - TS-LKD, TPP, LiCS ir Liberalų sąjūdis - pasirašė susitarimą dėl valdančiosios koalicijos formavimo. Šiuo metu jos turi užsitikrinusios 83 balsus parlamente.

Pirmasis naujojo Seimo posėdis įvyks lapkričio 17 dieną.

Apie tai - LNK žinių reportaže

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų