REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Palangos oro uostas pradėjo vykdyti Vakarų Lietuvos verslininkų apklausą, kurios rezultatai galbūt suvilios Vokietijos aviakompaniją atidaryti reisą Palanga-Hamburgas.

REKLAMA
REKLAMA

Vakar Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai, kurių narys yra ir Palangos orouostas, verslininkams išplatino anketą, kuria siekiama išsiaiškinti, ar egzistuoja poreikis atnaujinti reisus į Hamburgą.

REKLAMA

„Tarptautinis Palangos oro uostas ir Lietuvos ekonominės plėtros agentūra Hamburge dalyvavo pasitarime su Vokietijos aviakompanija OLT dėl galimybės atnaujinti reisą Hamburgas-Palanga. Po derybų buvo nutarta atlikti tyrimą, ar šis reisas yra aktualus mūsų krašto verslininkams. Po rezultatų susumavimo aviakompanija priims sprendimą dėl reiso atnaujinimo“, - rašoma išplatintame laiške.

Palangos oro uosto vadovas Leonas Kvietkauskas sakė, kad Lietuvos pusė nėra sutarusi jokių terminų, iki kada vokiečiams turi būti pateikti apklausos rezultatai.

REKLAMA
REKLAMA

„Kuo greičiau turėsime rezultatus, tuo geriau“, - sakė jis.

Pasak L. Kvietkausko, skrydžiai iš Palangos į Hamburgą buvo vykdomi iki pernai metų balandžio pradžios. Juos organizavo aviakompanija „flyLAL“.

Palangiškių verbuojama aviakompanija OLT dirba jau penkiasdešimt metų, iki 1993 m. ji vykdė tik tarpregioninius skrydžius Vokietijoje. Nuo 1993-iųjų jos lėktuvai skraido į Briuselį, nuo 2002-ųjų - į Kopenhagą. Bendrovė skelbiasi bendradarbiaujanti su aviakompanijomis „SN Brussels Airline“, SAS ir „Icelandair“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Postūmiu vokiečiams ateiti į Palangą gali būti aviakompanijos „airBaltic“ sprendimas nutraukti skrydžius į Hamburgą iš Liepojos oro uosto, kuris pastaruoju metu itin nuožmiai konkuravo su Palanga.

„Vakarų ekspresas“ jau rašė, kad Latvijos Vyriausybės kontroliuojama „airBaltic“ skrydžius iš Liepojos į Hamburgą bei Kopenhagą nutraukė nuo spalio 18 dienos, nes šiems reisams nuomoti lėktuvai buvo brangesni nei „airBaltic“ turimi orlaiviai. Priimant tokį sprendimą taip pat buvo atsižvelgta ir į mažesnę paklausą šiems skrydžiams žiemą bei kuro kainų pokyčius.

Martynas Vainorius

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų