REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakar pirmą kartą draugėn susirinkę naujos Seimo kadencijos parlamentarai džiaugėsi naujosiomis pareigomis ir mėgavosi išskirtiniu dėmesiu.

REKLAMA
REKLAMA

Į iškilmingą Seimo nario pažymėjimų įteikimo ceremoniją Seimo Kovo 11-osios salėje sukviesti būsimieji parlamentarai pasidabino naujais kostiumais ir kostiumėliais, kai kurie prieš tai specialiai apsilankė kirpykloje ar pasidarė manikiūrą. Nors jie stengėsi atrodyti puikiai, visus juos nustelbė Tautos prisikėlimo partijos (TPP) atstovė aktorė A.Baukutė.

REKLAMA

Kūdikio į darbą nesineš

Būsimoji parlamentarė A.Baukutė į ceremoniją atėjo su nešiojamame lopšyje gulinčiu sūneliu Rapolu. Kovo 11-osios salėje atsisėdusi į vietą moteris paėmė kūdikį ant rankų ir visos ceremonijos metu jį sūpavo. Kai vaikutis pradėjo niurzgėti, A.Baukutė be baimės prasisagstė marškinius ir pradėjo žindyti kūdikį. Prie būsimosios parlamentarės krūtinės kūdikis buvo prigludęs keliolika minučių. „Gal ką nors ir šokiravo, tačiau man atrodo, kad tai reikia gerbti. Man buvo komplimentas, kad daug Seimo narių, pamačiusių, kaip maitinu vaikelį, šypsojosi“, - aiškino ji. Po posėdžio apspista žurnalistų A.Baukutė sakė, kad tai bus bene vienintelis kartas, kai ji į Seimą atsineša sūnelį.

REKLAMA
REKLAMA

Peržiūrės poreikius

Kūdikį žindančią A.Baukutę stebėjusios kai kurios parlamentarės užvertė Seimo kanclerį Gintautą Vilkelį klausimais, ar Seime dirbančioms jaunoms mamoms yra sudarytos sąlygos pervystyti ir pažindyti kūdikį. G.Vilkelis žadėjo artimiausiu metu drauge su Seimo kanceliarijos Personalo skyriaus darbuotojais peržiūrėti parlamente dirbančių valdininkų ir politikų poreikius. Jeigu paaiškėtų, kad vaikų kambariai reikalingi daugiau nei keliems Seime dirbantiems žmonėms, greičiausiai būtų pradėta rūpintis jų kūrimu. „Kol kas jaunoms mamoms galime pasiūlyti Seime veikiantį medicinos punktą, tačiau, jei bus poreikis, tikrai spręsime šią problemą“, - aiškino G.Vilkelis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apdovanojo bučiniu

Seimo naujokai parlamente jautėsi kiek nejaukiai. Jie laikėsi vienas greta kito, džiaugėsi laimėjimais rinkimuose ir plojimais palydėdavo, kai kuris iš jų būrio buvo kviečiamas atsiimti parlamentaro pažymėjimo.

Iškilmingos ceremonijos metu viena greta kitos atsisėdusios TPP atstovės Inga Valinskienė ir Donalda Meiželytė-Svilienė priminė mokyklos suolo drauges. Jos be perstojo plepėjo, juokavo ir šypsojosi. Atsiimti Seimo nario pažymėjimo I.Valinskienė nuskubėjo iš karto po vyro Arūno Valinsko. Prie VRK pirmininko Z.Vaigausko susitikusi pora vienas kitą pasveikino bučiniu.

REKLAMA

Atsiimti pažymėjimų suskubo ne visi. Keliolika būsimųjų parlamentarų ceremonijoje nedalyvavo. Tarp jų nebuvo premjero Gedimino Kirkilo, Liberalų ir centro sąjungos pirmininko Artūro Zuoko, TPP atstovų Daivos Tamošiūnaitės-Budrės, Lino Karaliaus ir kt.

Mėgavosi vynu

Iš 141 naujos kadencijos parlamentaro net 57 Seime dirbs pirmą kartą. Visų kadencijų Seime nuo Nepriklausomybės atgavimo yra dirbęs vienintelis politikas - šeštą kartą išrinktas socialdemokratas Česlovas Juršėnas. Seime taip pat dirbs 8 parlamentarai, išrinkti 5 kartus, ir 14 parlamentarų, išrinktų 4 kartą.

REKLAMA

Prezidento patarėjas Lauras Bielinis pranešė, kad pirmasis parlamento posėdis turės būti sušauktas lapkričio 17 dieną. Jo metu išrinktieji parlamentarai duos priesaiką Konstitucinio Teismo pirmininkui Kęstučiui Lapinskui.

Būsimiesiems parlamentarams su pažymėjimais buvo įteiktos Seimo kanceliarijos parengtos atmintinės ir po rožę. Pirmajam naujos kadencijos Seimo posėdžiui pirmininkausianti konservatorė Vida Marija Čigriejienė, be viso to, dovanų gavo ir gintarinį plaktuką. Jis turėtų padėti sutramdyti posėdžio metu įsismarkavusius kolegas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atsiėmę pažymėjimus būsimieji parlamentarai buvo sukviesti į Seimo restoraną. Čia jų laukė gėrimais ir užkandžiais nukrauti stalai. Į Seimą patekę politikai mėgavosi šampanu, raudonuoju ir baltuoju vynu, apelsinų sultimis ir vieno kąsnio sumuštiniais.



Išties pagalbos ranką

Pirmą kartą Seime dirbsiantys politikos naujokai tikino, kad stengsis daug dirbti ir nenuvilti juos išrinkusių žmonių. To paties būsimiesiems kolegoms linkėjo ir Seimo senbuvis Č.Juršėnas. Jo nuomone, daugiau nei pusšimtis naujai iškeptų parlamentarų - normalus skaičius. Jis tikisi, kad Seimo naujokai įpūs naujų vėjų. Jeigu jiems iškils kokių sunkumų, Č.Juršėnas žada ištiesti pagalbos ranką.

Roberta Tracevičiūtė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų