REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) ketvirtadienio posėdyje aptars aplinkos ministro Artūro Paulausko ir socialinės apsaugos ir darbo ministrės Vilijos Blinkevičiūtės galimos reklamos už valstybės pinigus klausimą.

REKLAMA
REKLAMA

Posėdžio išvakarėse VTEK pirmininkė Jolanta Petkevičienė BNS teigė, kad komisija tebesilaiko požiūrio, jog reklamavimasis už valstybės lėšas yra smerktinas.

REKLAMA

„Už biudžeto pinigus formuoti savo įvaizdį nėra geras dalykas“, – sakė J. Petkevičienė.

Abu ministrai į etikos sargų akiratį šių metų liepą pateko dėl galimai užsakomųjų straipsnių žiniasklaidoje.

VTEK tyrimai dėl A. Paulausko ir V. Blinkevičiūtės veiklos įstrigo po to, kai Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) šių metų rugsėjį nusprendė, jog dėl panašių veiksmų VTEK pasmerkta žemės ūkio ministrė Kazimira Prunskienė nesupainiojo viešųjų ir privačių interesų.

REKLAMA
REKLAMA

LVAT nutartis paliko galioti išteisinamąjį Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendimą, kad K. Prunskienė nesupainiojo viešųjų ir privačių interesų, besireklamuodama už valstybės pinigus.

VTEK pernai birželį priėmė sprendimą, kuriuo pripažįstama, jog K. Prunskienė, besireklamuodama už valstybės pinigus, nusižengė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymui ir turėjo iš to asmeninės naudos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų