REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Sodros“ generalinis direktorius Mindaugas Mikaila aiškina, kad kartu su spalio mėnesio atlyginimu „Sodros“ Klaipėdos skyriaus darbuotojams išmokėtos priemokos nieko bendra su Kalėdomis ar išankstiniu tryliktuoju atlyginimu neturi.

REKLAMA
REKLAMA

„Čia tikrai nėra premijos, jokiu būdu. Jokiu būdu, aš net nesuvokiu, kodėl jos gali būti pavadintos kalėdinėmis“, - BNS trečiadienį sakė M. Mikaila.

REKLAMA

Jo teigimu, iki 800 litų siekiančios premijos „Sodros“ Klaipėdos skyriaus darbuotojams skirtos už papildomą darbą skaičiuojant dirbantiems pensininkams neišmokėtą pensijos dalį.

Neoficialiais skaičiavimais, „Sodros“ Klaipėdos skyriuje, kuriame dirba per 250 darbuotojų, iš viso gali būti išmokėta iki 200 tūkst. litų.

„Jei per metus mes paskiriame apie 70 tūkst. įvairių pensijų, tai šalia to darbo šiemet iki spalio mėnesio turėjome suskaičiuoti dar 110 tūkst. dirbusių pensininkų nepriemokas, kurios susidarė nuo 1995 metų iki 2002 metų pabaigos. Tai yra papildomas darbas, žmonės vakarais ir savaitgaliais vartė bylas ir skaičiavo šitas nepriemokas. Tai nieko bendra neturi su Kalėdomis, tai yra mokama už tikrai juodą atliktą darbą“, - aiškino „Sodros“ vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

Jo teigimu, priemokos anksčiau skirtos ir kai kuriems kitiems skyriams, Klaipėdoje jų skyrimas esą susivėlino dėl to, kad tik rugpjūtį paskirtas naujas direktorius, kuris pakeitė iki tol metus nedarbingumo lapelį turėjusį skyriaus vadovą.

„Mažesnieji skyriai tai ne visada gali padaryti, nes pas juos mažai susitaupo, bet Klaipėdoje, kur netoli 300 darbuotojų, tai yra ir laisvų etatų, ir nedarbingumo pasitaiko atvejų, tai susitaupo. Už papildomą darbo krūvį iš sutaupytų darbo užmokesčio lėšų leidžiame mokėti priemokas“, - aiškino M. Mikaila.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip BNS antradienį sakė „Sodros“ Klaipėdos skyriaus vyriausioji ryšių su visuomene specialistė Eglė Eivaitė, priemokas spalį gavo visi šio skyriaus darbuotojai.

„Taip, už spalį mūsų darbuotojai gaus priedus, bet aš tiesiog nežinau, ar jie yra įvardijami kalėdiniais priedais. Tiesiog nelaukiant vadinamojo trylikto atlyginimo jau yra pradėta mokėti dabar“, - BNS antradienį sakė „Sodros“ Klaipėdos skyriaus vyriausioji ryšių su visuomene specialistė Eglė Eivaitė.

Jos teigimu, premijos skirtos visiems darbuotojams, kurių Klaipėdos „Sodros“ skyriuje dirba per 250.

REKLAMA

„Kadangi darbo užmokesčio fonde šiek tiek susikaupusių pinigėlių buvo, toks buvo sprendimas priimtas. Praėjusiais metais taip nebuvo, buvo mokama gruodžio mėnesį, bet taip pat būna ir metų bėgyje, kaip būna profesinės šventės, būna mokamos priemokos visiems darbuotojams“, - aiškino E. Eivaitė.

Šiuo metu Lietuvos fiskalinis deficitas turėtų siekti 2,688 mlrd. litų ir sudaryti 2,35 proc. prognozuojamo šių metų bendrojo vidaus produkto (BVP). Pernai suplanuotas 2008-ųjų valdžios sektoriaus deficitas buvo 0,5 procento.

REKLAMA

Didžiausią deficito dalį sudaro „Sodros“ ir Privalomojo sveikatos draudimo fondų deficitas - rugsėjo pabaigoje paskaičiuota, kad per visus šiuos metus bendros jų išlaidos viršys pajamas 1,112 mlrd. litų.

Kitais metais numatomas 1,3 mlrd. litų „Sodros“ biudžeto deficitas. Vyriausybė padengs 600 mln. litų, likusiai daliai ieškoma finansavimo šaltinių.

Iš kur rasti trūkstamų lėšų „Sodrai“, bus svarstoma lapkričio 11 dieną numatytame Trišalės tarybos posėdyje.

Apie tai – LNK žinių videoreportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų