REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panevėžio „Ekranas“ - be 5 minučių Lietuvos čempionas

Panevėžio „Ekranas“ – be „5 minučių“ Lietuvos čempionas. Šiandien Panevėžio „Aukštaitijos“ stadione vykusiose NFKA „A lygos“ 17-ojo turo rungtynėse Valdo Urbono auklėtiniai įveikė pagrindinius savo konkurentus kovoje dėl aukso „Kauno“ futbolininkus 2:1 ir beveik užsitikrino čempionų titulą.

REKLAMA
REKLAMA

Per likusias dvejas rungtynes panevėžiečiams užtenka iškovoti du taškus.

Susitikimą Aukštaitijos sostinėje aktyviau pradėjo svečiai, tačiau nuginkluoti labai efektingai ir efektyviai žaidusio jaunojo „Ekrano“ vartininko Vytauto Černiausko jiems nesisekė.

REKLAMA

Tuo tarpu Panevėžio „Ekranas“ 14-ąją minutę surengė gražią kontrataką, kuri pasibaigė įvarčiu. Šeimininkų komandos kapitonas Deimantas Bička gražiu perdavimu išvedė Valdą Trakį vieną prieš varžovų vartininką, o šis gražiu technišku smūgiu perkėlė kamuolį per Eduardą Kurskį – 1:0.

Nesugebėję atsipeikėti po šio nokdauno, „Kauno“ futbolininkai buvo nubausti dar kartą. 18-ąją minutę po Taavi Rahno perdavimo galva labai grubią klaidą padarė „Kauno“ vidurio gynėjai, o tuo pasinaudojęs Vitalijus Kavaliauskas padidino persvarą – 2:0.

REKLAMA
REKLAMA

Per likusį laiką iki pertraukos aikštėje dominavo Lietuvos čempionai. “Ekranas” akivaizdžiai atidavė iniciatyvą priešininkams, o kėlinio pabaigoje neteko ir savo kapitono Deimanto Bičkos. Viename epizode veteranas patyrė stiprų smūgį į veidą ir per pertrauką buvo pakeistas.

Antrajame kėlinyje teritorinė persvara ir toliau priklausė svečiams, tačiau sušvelninti rezultatą jie sugebėjo tik 76-ąją minutę, kai po Rafaelio Ledesmos pakelto kampinio kamuolį galva į vartus pasiuntė Linas Pilibaitis.

Mačo pabaigoje Kauno klubo futbolininkai pradėjo skubėti ir karščiuotis. Tarp abiejų komandų žaidėjų kilo ne vienas incidentas.

Vis dėlto „Ekranui“ pavyko apsiginti ir savo sirgaliams padovanoti sunkią, bet labai svarbią bei gražią pergalę 2:1.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų