REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį vakarą LKL čempionai Kauno „Žalgirio“ krepšininkai Lenkijoje pamėgins į savo sąskaitą įsirašyti pirmą pergalę šių metų Eurolygoje. Mūsiškiai 20 valandą 45 minutės surems vėzdus su „Asseco Prokom“ klubu, už kurio vairo ne kas kitas, o lietuvis Tomas Pačėsas.

REKLAMA
REKLAMA

Maža to, Sopoto komandos trenerių štabe dirba ir dar vienas Marijos žemės palikuonis, puikiai žinantis Lietuvos krepšinio virtuvę, - Rimas Kurtinaitis.

REKLAMA

Nors po dviejų skaudžių antausių prieš „Panathinaikos“ ir „Montepaschi“ kariaunas kauniečiai kol kas velkasi beveik pačiame Eurolygos B grupės turnyrinės lentelės dugne („beveik“, nes „Žalgirio“ vyrų įmestų ir praleistų taškų santykis yra keturiais geresnis už kol kas taip pat be pergalių skonio žaidžiančių „SLUC Nancy“ krepšininkų), mūsiškių tikslas ir toliau nesikeičia – patekti į išsvajotąjį „TOP 16“.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, norint ten prasimušti, reikia pradėti skinti pergales, ir geriausia tai padaryti jau šiandien. Visgi tai nebus lengva, nes Sopoto „Asseco Prokom“ ekipa šį sezoną kol kas rungtyniauja itin sėkmingai: Eurolygoje tik po atkaklios kovos nusileido vienam iš turnyro favoritų „Montepaschi“ ir tiesiog sutrypė jau minėtus prancūzus, o Lenkijos pirmenybėse taip pat žygiuoja užtikrintai ir per 7 turus patyrė tik vieną nesėkmę.

To negalima būtų pasakyti apie Kauno „Žalgirį“, kuris nors LKL čempionate ir žaidžia be suklupimų, bet BBL Elito divizione aikštę žemai nuleidęs galvą buvo priverstas palikti jau triskart.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žalgiriečiai kol kas neranda ne tik savo žaidimo, bet juos dar ir kamuoja traumų epidemija. Štai į Lenkijos žemelę net neišvyko du iš trijų legionierių - Willie Dean'as ir Ratko Varda. Be to, kauniečiai dėl komplikuoto pasiruošimo sezonui nedemonstruoja ir geros fizinės formos, o tai neleidžia jiems visas 40 minučių žaisti vienodai gerai.

Tuo tarpu „Asseco Prokom“ treneriai net neslėpia, kad bandys pasinaudoti tuo, kad žalgiriečių gretos praretėjusios: „Mūsų komanda greita, tačiau akcentuosime kibią gynybą. „Žalgiris“ neturi daug žaidėjų, todėl jeigu aktyviai ginsimės visas 40 minučių, varžovų įžaidėjams rungtyniauti bus sunku“.

Taigi artėjantis itin svarbus mačas turėtų būti atkaklus ir nervingas, bet greičiausiai kauniečiams ir vėl pritrūks parako antroje susitikimo dalyje ir jie į Lietuvą grįš nieko nepešę.

Balsas.lt prognozė: „Asseco Prokom“ - „Žalgiris“ 82:74 (norime tikėti, kad klystame).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų