REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po skandalo, kai Kinijoje pagamintų vaikų žaisluose buvo rasta nuodingų medžiagų, grupės „69 danguje“ narė Ingrida Martinkėnaitė savo dukrytei Marijai žaislus perka itin apdairiai.

REKLAMA
REKLAMA

Jauna mama atvirauja, kad net ir iki pasaulį sukrėtusio skandalo vaikiškų daiktų iš Kinijos stengdavosi vengti iš tolo.

REKLAMA

„Žaislus ir maistą dukrytei rinkdavausi labai atsargiai dar iki skandalo Kinijoje. Tiesą sakant, jau dešimt metų stengiuosi žiūrėti, kurioje šalyje daiktas ar maisto produktas pagamintas. Gimus dukrelei Marijai, į pirkinius žiūriu dar atidžiau“, - atvirai dėsto Ingrida.

„69 danguje“ narė prisipažįsta, jog nepirko Kinijoje gamintų ne tik žaislų, bet ir vaikštynių, vežimėlio ar net šaukštelių.

„Mano vyro mama - chemikė - kategoriškai uždraudė pirkti tos šalies gamybos prekes, - sako I.Martinkėnaitė. - Rinkdamasi žaislą visada pirmiau pasižiūriu į etiketę, medžiagų sudėtį. Jei žaisliukas pliušinis, atkreipiu dėmesį, iš kokio pluošto jis padarytas.“

REKLAMA
REKLAMA

Tokį tėvelių atsargumą lėmė pažintis su žaislų gamintojais, kurie puikiai žino, iš kokių medžiagų gaminami kiniški rakandai.

„Mūsų bičiuliai gamina žaislus. Tad jie puikiai žino, kokie gamybos principai vyrauja Kinijoje. Pirmiausia ten - pigi darbo jėga. O ir naudojamos žaliavos, kurias perka net patys amerikiečiai, yra daug pigesnės nei Europoje. Visi šie faktoriai labai atsiliepia kokybei“, - pasakoja I.Martinkėnaitė.

Dažniausia savo mažylei, kuri po poros mėnesių švęs dvejų metukų gimtadienį, mama perka Vokietijoje ar Didžiojoje Britanijoje gamintus žaislus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Perku vaikiškas prekes, pagamintas Europos šalyse. Nors nieko neturiu prieš lenkus, labai nemėgstu lenkiškų žaislų“, - juokiasi ji.

Tačiau kad ir kaip atsakingai Ingrida rinktų mažylei pirkinius, vis dėlto šeimos namuose pilna ir nekokybiškų žaislų, kuriuos mažajai mergaitei padovanojo nedaug apie žaislus nutuokiantys svečiai.

„Ne visi dukrytei gimus sveikinti atėję žmonės žino apie vaikams skirtos produkcijos gamybą. Kai kurie daiktai - išties labai nekokybiški. Pavyzdžiui, vaikams negalima žaisti su pliušiniais žaislais, nuo kurių slenka plaukai. Tad daugumą tokių dovanėlių sukroviau į maišus ir padėjau kitame kambaryje“, - sako „69 danguje“ narė.

REKLAMA

Tiesa, dabar mažajai Marijai žaisliukai - antrame plane. Mažylė labai mėgsta mokytis piešti. Tad kartais su mama ji tapo.

„Dukrytei reikia judesio. Tad stengiamės daugiau laiko praleistu gryname ore - pasivaikščioti, rinkti lapus, giles, kaštonus. Netrukus ją reikės pradėti leisti į darželį, nes su mama jai darosi vis sunkiau išsėdėti. Be to, Marija labai myli vaikus“, - šypsosi laiminga mama.

Edita Maželytė


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų